SİYASET Haber Girişi : 03 Mayıs 2023 09:17

AVUKAT EBUBEKİR ELMALI, AK PARTİ SİYASETE ÖZGÜRLÜK ALANI KAZANDIRDI.

AVUKAT EBUBEKİR ELMALI, AK PARTİ SİYASETE ÖZGÜRLÜK ALANI KAZANDIRDI.
Siyaset içi, siyaset dışı tartışmaların 90'lı yıllarda var olduğunu belirten Elmalı, "2002 yılından sonra devrim niteliğindeki yeniliklerle siyaset vesayet odaklarının elinden kurtulmuştur." dedi.

Katıldığı bir televizyon programında gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Demokrasi ve Birlik Derneği ( DEMBİRDER) Genel Başkan Yardımcısı tanınmış Hukukçu Avukat Ebubekir Elmalı, AK Parti iktidarıyla vesayet odaklarının siyasetten elini çektiğini iddia etti. 

 

 

 

Elmalı şunları söyledi; " Siyaset içi, siyaset dışı tartışmaları 1990 yıllarda vardı. O zamanlar vesayet odakları vardı ve bu vesayet odaklarının çizmiş olduğu sınırlar içerisinde siyaset yapılıyordu. Dolayısıyla hem siyaset hemde siyasetçi ardıl pozisyonda kalıyordu. Ancak AK Parti Hükumetinin 2002 yılından sonra yaptığı devrim niteliğindeki yenilikliklerle, değişikliklerle vsayet odaklarını ortadan kaldırdı. Vesayet odaklarının siyaset üzerindeki etkisi ortadan kalkınca ancak, siyaset ve siyasetçi ardıllıktan kurtularak aktif bir pozisyona geldi. Bakın bu seçim dönemi, siyasetin, siyasetçinin aktif olduğu önemli bir seçim dönemidir. Hiç bir dönem siyasetin ve siyasetçinin aktif olduğu bir seçim geçirmemiştik. Son derece rahat bir biçimde Alevilik hakkında, baş örtüsü hakkında, dış politika hakkında, konuşabiliyoruz. 1990'larda böyle değildi. Vesayet odaklarının kırmızı çizgileri vardı. Kalınca çizilen bu çizgilerin içerisinde ancak siyaset yapabiliyorduz." dedi. 

 

 

Elmalı vesayet odaklarının ortadan kalkmasıyla siyasetin özgürleştiğine vurgu yaparak, " Bu gün milli savunma sanayiden bahsedebiliyorsak, kendi enerjimizi özgür bir biçimde üretebiliyorsak, dış politikada ülkenin çıkarları doğrultusunda hareket edebiliyorsak, hepsi bu vesayet odaklarının ortadan kalkmasına bağlıdır." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.