KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 28 Ekim 2023 09:48

Atatürk Üniversitesi'nden sanat çalıştayı

Atatürk Üniversitesi'nden sanat çalıştayı
Atatürk Üniversitesi’nin Cumhuriyet Sanat Çalıştayı, Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına Doğru...

Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Sanat Çalıştayı, 27 Ekim 2023 tarihinde Ata Buz Eserler Müzesi’nde gerçekleşti. 

 

 

 

Atatürk Üniversitesi’nde öğretim üyelerinin katıldığı sanat alanındaki çalıştay, çeşitli dinamiklerin ele alındığı bir platform oldu.

 

 

 

 

 

Katılımcılar, bu çalıştay sırasında yaşanan sıkıntıları detaylı bir şekilde inceledi. Aynı zamanda beyin fırtınası yapılarak, sanat alanındaki görüşler ve öneriler kayıt altına alındı

 

 

 

 

 

Sn. Prof.Dr. Mustafa Bulat  yaptığı açılış konuşmasında, “ Bilimle sanatın, ortak yönü yaratıcılıktır. Büyük Önder ve Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, sağladığı özgürlük ortamında sanatın ve bilimin gelişmesi sağlanmıştır.  dedi.

 

 

 

Çalıştayda kültür ve sanat alanında Cumhuriyet’in kuruluşundan günümüze ilk yüzyılda nelerin yapıldığı ve bundan sonrası için uluslararası standartta ve kamusal alanda nelerin yapabileceği üzerinde duruldu. Bu alandaki değişimin ivme kazanabilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının desteğinin önemine vurgu yapıldı. Eleştiri ve isteklerin de yer aldığı çalıştayda,  raportör nezdinde üretilen tüm içerikler kayıt altına alındı.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.