EĞITIM Haber Girişi : 29 Ocak 2024 13:23

Atatürk Üniversitesi, dünya üniversitesi olma yolunda önemli adımlar atıyor

Atatürk Üniversitesi, dünya üniversitesi olma yolunda önemli adımlar atıyor
Rektör Çomaklı, Cezayir’de. Atatürk üniversitesi, Cezayir üniversiteleri ile iş birliği protokolleri imzaladı

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında başlatmış olduğu uluslararasılaşma misyonu çerçevesinde birçok üniversite ile iş birliği anlaşmalarına imza atan Atatürk Üniversitesi, dünya üniversitesi olma yolunda önemli adımlar atmayı sürdürüyor.

 

 


Bu kapsamda Türkiye’nin gerek tarihsel gerek kültürel açıdan güçlü bağı olan Cezayir’e akademik bir ziyaret gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile beraberindeki heyet, üniversiteler ile ortak çalışmaları kapsayan protokol anlaşmaları imzalamaya başladı. Ziyaretin ilk gününde; Ulusal Politeknik Üniversitesi, Houari Boumedine Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Cezayir Üniversitesini ziyaret eden Rektör Çomaklı ile ekibi, Türkiye Cumhuriyeti Cezayir Büyükelçisi Muhammet Mücahit Küçükyılmaz’ı da ziyaret ederek iki ülke arasındaki ilişkilere dair bilgi paylaşımında bulundu.

 

 



“Türkiye ile Cezayir Kadim Bir Dostluğa Sahip”
İki ülkenin dostluğunun, 1500’lü yıllarda Osmanlı İmparatorluğunun bu topraklarda hâkimiyetini kurmasına başladığını, zaman sonra Cezayir’in bağımsızlığını kazandığı 1962 yılında tekrar iki ülke arasında resmi ilişkiler başladığını belirten Rektör Çomaklı; bu tarihsel bağların, iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin gelişmesine de katkıda bulunduğunu söyledi. Son yıllarda, Türkiye ve Cezayir arasındaki ilişkiler daha da güçlendiğini aktaran Rektör Çomaklı, 2006yılında imzalanan “Dostluk ve İş Birliği Anlaşması” ile birlikte üst düzey siyasi ziyaretlerde ve teknik düzey temaslarda artış kaydedildiğini söyledi. Bu gelişmelerin, Atatürk Üniversitesinin Cezayir’deki üniversitelerle imzaladığı iş birliği protokolleriyle de desteklendiğini ifade eden Rektör Çomaklı: “Cezayir ziyaretimizin ilk gününde üniversitelerle işbirliği protokolleri imzaladık. Bu önemli adım, iki ülke arasındaki akademik ve kültürel bağları güçlendirecek ve öğrencilere, öğretim üyelerine ve araştırmacılara yeni fırsatlar sunacak” dedi.

 

 



“Bu Ziyaretler, Atatürk Üniversitesinin Uluslararası İş Birliği Ağını Genişletme Stratejisinin Bir Parçası”
Anlaşmaların; öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları, ortak araştırma projeleri ve bilimsel etkinlikler gibi bir dizi fırsatı beraberinde getireceğini belirten Rektör Çomaklı: “Bu tür programlar, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin farklı bir kültür ve eğitim sistemini deneyimlemelerine olanak sağlıyor. Aynı zamanda, üniversitemizin uluslararası alanda daha da güçlenmesine yardımcı olacak. Ayrıca, öğrencilerimize ve öğretim üyelerimize farklı bir kültür ve eğitim sistemini deneyimleme fırsatı sunacak. Bu iş birliklerinin, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin kariyerlerinde ilerlemelerine yardımcı olacak değerli bir deneyim olacağını da düşünüyorum. Cezayir’deki üniversitelerle yapılan bu iş birlikleri, Atatürk Üniversitesinin uluslararası iş birliği ağını genişletme stratejisinin bir parçasıdır. Bu strateji, üniversitenin uluslararası alanda daha büyük bir etkiye sahip olmasını sağlamayı hedefliyor. Kadim dostluğa sahip olduğumuz Cezayir’e gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretin burada bulunan üniversitelerle olan ilişkileri daha da güçlendirecek ve iki ülke arasındaki akademik ve kültürel bağları derinleştirecektir” ifadelerini kullandı.

 

 


Rektör Çomaklı ve beraberindeki heyetin Cezayir’e gerçekleştirdiği akademik ziyaretler 3 gün sürecek ve toplamda 8 kurum ile işbirliği anlaşmaları gerçekleşecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.