GÜNDEM Haber Girişi : 08 Temmuz 2023 16:12

Aşkale Çimento'da genel kurul yine ertelendi! Hissedarlar Yücelik'e tepkili...

Aşkale Çimento'da genel kurul yine ertelendi! Hissedarlar Yücelik'e tepkili...
AŞKALE ÇiMENTO’NUN GENEL KURULU YiNE ERTELENDi. GENEL KURULU ERTELEYEN BABA-OĞUL YÜCELiK, ÇOĞUNLUĞU DA KAPTIRINCATEPKiLER EŞLiĞiNDE SALONDAN ÇIKTI. ERTELEME KARARI HUKUKSUZ OLDUĞU iDDiASIYLA YARGIYA TAŞINDI

Erzurumekspres - Aşkale Çimento’nun geçtiğimiz ay yapılan ve bugün ertelenen 2023 yılı Olağan Genel Kurulu bir kez daha ertelendi. Hissedarların hazır bulunduğu genel kurulu açan Divan Başkanı Şimşek Akpınar, genel kurulun bir ay sonraya ertelendiğini duyurdu. Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve oğlu şirket CEO’su Fatih Yücelik, ertelemenin hukuksuz olduğunu savunan hissedarların tepkileri altında genel kurul salonunu terk etti. Hissedarlar hem genel kurulun hukuka aykırı bir şekilde ertelendiği iddiasıyla Divan Başkanı Şimşek Akpınar hakkında suç duyurusunda bulunma hem de şirket yönetim kurulu için de “ihtiyati tedbir” kararı aldırmak için yargıya başvurma kararı aldı. 

 

Erzurum’un özelleştirmedeki yüz akı olan ancak özellikle Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’in şirketin üst düzey yöneticilerini görevden alıp, oğlu Fatih Yücelik’i CEO olarak şirketin başına getirmesi sonrasında başgösteren ciddi ekonomik sorunlar ile birlikte onlarca iddianın ortaya saçıldığına dikkat çeken hissedarların sonucunu merakla beklediği Aşkale Çimento’nun olağan genel kurulu yine tamamlanamadı. 

 

BABA-OĞUL YÜCELİK, ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

Geçtiğimiz ay yapılan ve sert tartışmaların yaşandığı genel kurul, hukuka uygun bir şekilde hissedarların isteği üzerine bir ay sonraya ertelenmişti. Ertelenen genel kurul bugün Hazır Beton Tesisleri’ndeki toplantı salonunda yapılacaktı. Bir önceki genel kurul için Yücelik ailesine yetki veren birçok hissedar, yetki belgelerini geri çekerek, Büyükşehir Belediyesi’nin temsilcilerine yetki verdi. Hisse sahiplerinin çoğunluğunun yetki belgesini kaybeden Lütfü Yücelik’in genel kurulu açtırmadan erteleme kararı aldırdığı iddia ediliyor. 

 

GENEL KURUL ADLİYEYE TAŞINIYOR

Buna karşın ertelemenin hukuksuz olduğunu savunan hisse sahipleri de genel kurulun ertelenme kararını alan Divan Başkanı Şimşek Akpınar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Ayrıca hissedarlar, Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, CEO Fatih Yücelik başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerinin de genel kurul süreci sonuçlanıncaya kadar görevden el çektirilmesi istemiyle “ihtiyati tedbir” talebiyle savcılığa müracaat edeceklerini duyurdu. 

 

HİSSEDARLAR SORULARINA CEVAP ARIYOR

Genel kurulun ertelenmesine tepki gösteren hissedarlar, “Baba ve oğul Yücelik’ler genel kurulun yapılmasını neden istemedi? Bu neyin telaşı, neyin endişesi? Neyi gizliyorlar, nelerin ortaya çıkmasından endişe ediyorlar? Herşey er ya da geç ortaya çıkacak. Şirket nasıl borçlandırılmış, satın alınan fabrikalar nasıl alınmış, nasıl ve ne kadara satılmış? Hangi firmalara, ne kadar bütçelere işler yaptırılıyor? Baba Yücelik ve oğlu şirketimizden ne kadar maaş veya huzur hakkı adı altında gelir elde ediyor? Şirketimize iş yapan diğer şirketlerin sahipleri kimler? Yücelik Ailesinden kimler şirketimizde hangi pozisyonda görev alıyorlar, maaşları ne kadar? Şirketimiz nasıl olmuşta çimento sektörünün kar üstüne kar elde ettiği bir dönemde bu kadar borçlandırılmış? Bunda kimlerin kusuru var? Kusuru olanlara ne gibi yaptırımlar uygulanmış? Bunları bilmek hissedar olarak bizim hakkımız. Ancak genel kurulu hiçbir hukuki gerekçe olmadan erteliyor ve arkalarına bile bakmadan salonu terk ediyorlar. Biz hissedarlara bir açıklama, izahat yapmaya bile gerek görmüyorlar. Bu dakikadan sonra iş hukuka intikal edecek” diye konuştular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.