SAĞLıK Haber Girişi : 23 Kasım 2022 15:00

ARDIÇ, ERZURUM'UN AĞRI KESİCİSİ OLDU

ARDIÇ, ERZURUM'UN AĞRI KESİCİSİ OLDU
Erzurum'da uyguladığı tedavi yöntemleriyle adından söz ettiren Uzman Fizyoterapist Emrah Ardıç, hem vatandaşların hem sporcuların ağrı kesicisi oldu.

Erzurum'un tanınmış Fizyoterapistlerinden biri olan, Emrah Ardıç, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile ilgili bilgiler verdi. Fizik tedavinin yaşam kalitesini artırdığına dikkat çeken Ardıç, " Ağrısız bir yaşam mümkün." dedi. 

 

 

 

 

Fizik Tedavinin insanların yaşam kalitesini artırmak için son derece önemli olduğuna vurgu yapan Ardıç, " Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, yaralanmalar, sakatlık ve hareket kısıtlamasına neden olan durumlarda, sağlık durumunun teşhisi ve iyiye gitmesi adına bir dizi uygulamayı içermektedir. Fiziksel terapistler, kişinin hareket aralığını daha iyi hale getirmek ve yaşam kalitesini arttırmak adına tedavi uygulamalarını sağlarlar. Özel uygulamalara sahip olan fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünde kas ve eklemlerin güçlendirilmesi, kan akışının artmasına yönelik egzersizler yapılmaktadır.

 

 

 

Bazen sakatlıklar veya ameliyat sonrası hareket kısıtlamalarında ilaçlı tedaviye ek olarak kullanılabilmektedir. Bazen tek başına tedavi yöntemi olarak da tercih edilebilen fizyoterapi uygulamaları sayesinde; eklemler, kemikler, yumuşak dokular ve lenflerde hızlı iyileşme sağlanabilir. İyileşmeyi destekleyen durum, hasarlı bölgeye kan akışının sağlanmasıdır. Fizyoterapi tedavileri sırasında doku hasarı bulunan bölgelerde çalışılarak daha fazla kan akışı sağlanır ve bu durum da tedavi sürecinin daha hızlı tamamlanmasına vesile olmaktadır. 

 

 

 

 

Fizik tedavi, ağrıların giderilmesini sağlar, vücut farkındalığını kazanmada önemli etkiye sahiptir ,yaşlanma ile birlikte artan fiziksel problemleri azaltır ,hareket kabiliyetini artırır ,kas zayıflığından dolayı ortaya çıkabilecek sakatlanmaları azaltır, sağlıklı yaşam için temel alt yapıyı oluşturur.Dolayısıyla yaşam kalitesini artırır. 

 

 

 


Fizik tedavinin etkili olduğu hastalıklar Skolyoz, kas ve eklem rahatsızlıkları, Fıtık durumları(bel, boyun ), incinme sonucu oluşan rahatsızlıklar, Kas spazmları, Diz ameliyatı sonrası, Felç, Beyin kanaması, Lenf dolaşımı problemleri gibi bir çok hastalığın tedavisinde kullanılan fizik tedavi ve rehabilitasyonun alanı oldukça geniştir. Söz konusu hastalıklarda yaşam kalitesinin artması için fizik tedavi büyük önem taşımaktadır’’ dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.