GÜNDEM Haber Girişi : 14 Eylül 2022 10:08

AMACINDAN SAPIP CÜMBÜŞE DÖNDÜ

AMACINDAN SAPIP CÜMBÜŞE DÖNDÜ
İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun’un, sahne özlemini giderdiği, sözde  “ Uluslararası “ İspir Panayırına, İspirlilerden haklı eleştiri. “İsraftır, yazıktır, günahtır.”

Belediye Başkanı seçilmeden önce, konser organizasyonları yapan, sahne aldığı yerlerde şiirler seslendiren Ahmet Coşkun, İspir’de yaptığı konser organizasyonlarıyla gündemde. Adına Uluslararası denilen, ancak hiçbir uluslararası özelliği olmayan sadece konser ve eğlence mantığıyla organize edilen etkinliğe İspirlilerden tepki yağıyor.

 

 

 

 

 

Sosyal medyada Panayırı eleştiren İspirliler arasında; “ Başkan ne yapsın sahne özlemini bu şekilde gideriyor.” diyen de var, “ İspir'in çözüm bekleyen onca sorunu varken, konsere ve eğlenceye bu kadar zaman, emek ve her nereden gelirse gelsin kaynak ayrılması israftır, yazıktır günahtır.” diyende.

 

 

 

 

 

30 Ağustos 11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ve hemen her akşam yapılan konserlerle gündeme gelen İspir Panayırı eleştirilere sebep oldu. “ İspir’in bu kadar konsere, eğlenceye harcayacak parası yok. Birikmiş onca sorun varken, başkan bu sorunları çözmesi gerekirken, konser organizasyonlarıyla halkı eğlendirmeyi tercih ediyor.” diyen aklı başındaki ispirliler, eleştirilerini sosyal medyadan paylaştılar.

 

 

İşte o paylaşımlardan öne çıkan bazıları;

 

 

Hasan Ceylan

 

 

ULUSLARARASI İSPİR PANAYIRI DEĞERLENDİRMESİ….

Merhum Ozan Arif’e soruyorlar.. ‘’ Ozanım yazdığınız şiirler neden hep vatan, millet, bayrak üzerine? Hiç mi aşkı sevdayı gönül ilişkilerini anlatan şiirleriniz olmayacak? Ozan cevap veriyor.. ‘’ İnşallah Cenab-ı Allah bizlere sevgilinin kara kaşına kara gözüne şiir yazacağımız günleri de nasip eder.. Fakat bugün o gün değil.. Memleket kan ağlarken bizler sevgilinin kara gözlerine şiir yazamayız ‘’ Gelelim bu kıssayı neden anlattığıma..

 

 

 

  1. İlçemizin kronik hale gelmiş yığınla sorunu varken konsere ve eğlenceye bu kadar zaman, emek ve her nereden gelirse gelsin kaynak ayrılması israftır, yazıktır günahtır.. Bu organizasyonlar için harcanan enerji başka alanlarda kullanılsaydı acil çözüm bekleyen bir çok sorun kökünden halledilirdi.. Örnek verecek olursak.. önümüz kış.. Kömürün tonu 8000 TL ye dayanmış.. İSPİR merkezde doğalgaz çekilmemiş yüzlerce hane var.. Yollardaki çukurlardan arabalarda alt düzen kalmadı.. İspirli olmayı sahnelerde plaket alıp vermekten ibaret zanneden etkili ve yetkili hemşehrilerimiz bu konularda ellerini taşın altına koysalardı kanayan bir yaraya merhem olurlardı..
  2. Uluslararası İSPİR Panayırına hangi ulusların katılım sağladığını bilmek istiyoruz.. Şayet katılım sağlandıysa ilçe ekonomisini kalkındıracak ve yerel değerleri dünyaya tanıtacak hangi protokoller imzalandı?
  3. Bana göre panayır yada doğru ismiyle DERİ ruhunu kaybetmiştir.. Tamamen ticari bir organizasyon olan bu etkinliğin ruhu katledilmiş, amacından saptırılmış ve bir cümbüşe dönüştürülmüştür…
  4. Son olarak bazı duyarlı hemşehrilerimizin haklı isyanına tahammül göstermeyip çeşitli saiklerle kraldan çok kralcı olan hemşehrilerimize seslenmek istiyorum.. Bizim eleştirilerimiz asla herhangi bir parti yada grubu karalamaya yönelik değildir… Bu memleketin hayrına olan hizmetleri alkışlar yanlış yada eksik gördüklerimizi de eleştiririz

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.