AK PARTİ TEMAYÜLÜ VE MÜLAKATI ÜZERİNE

AK PARTİ Erzurum’da en iyi organize olan parti. Hafta sonu temayül yoklamasını yapan AK Parti’de Çarşamba günü de mülakatlar yapıldı. Mülakatlara Hamza Dağ Başkanlık etti.

 

 

 

Hafta sonu yapılan mülakatların sonucunu herkes merak etti. Kim kaç oy aldı, sıralama ne şekilde oluştu. Genel Merkez bu sıralamayı hangi ölçüde değerlendirme kriteri olarak görecek. Bir çok kişi gönüllerindeki listeyi açıkladılar. Ankara’da parti Genel Merkezinden, güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, temayül yoklaması sıralaması şöyle;

 

 

Temayülden 1. Sırada Gençlik kolları başkanı  Muhammed Gökberk Kocaaliler en fazla oyu alan isim oldu. 2. Sırada yine genç bir isim Erdoğan Dönmez var. 3. Sıradaki isim Kadın Kolları Başkanlığı yapmış olan Avukat Ayşe Deniz Çelik. 4. Sırada İl Başkanlığından istifa ederek aday adayı olan Mehmet Emin Öz ve 5. sırada da Sürpriz bir şekilde AK Parti’den aday adayı olan tanınmış hukukçu Avukat Ebubekir Elmalı. 6 sırada da Zafer Tarıkdaroğlu yer almış.

 

 

 

 

Temayülde teşkilatlardan gelen isimlerin oy almaları son derece doğal. Dikkat çeken Erzurum’dan aday adayı olan Avukat Ebubekir Elmalı’nın temayül öncesi ilçeleri ziyaret ederek, ilk altıya girebilmesi. Elmalı iyi bir hatip, demek ki ilçe başkanlarını da etkilemiş. Ayrıca Erzurum’da seçmen yeni yüzler, başarılı vizyonlu isimleri siyasette görmek istiyor. Listenin beşinci sırasında Avukat Ebubekir Elmalı’nın olması bunun kanıtı diye düşünüyorum.

 

 

 

 

Temayül yoklaması sonrasında 88 aday adayı mülakata katıldı. Mülakatı üç dakika sürenlerde olmuş, on dakikanın üzerinde içeride kalanlarda. Kurul 88 kişiyi 18’e düşürerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacak.   Pazartesi olmazsa Salı günü liste yüzde 95 oranında netlik kazanmış olur. Bu seçimin bence sürpriz ismi de Avukat Ebubekir Elmalı olur.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.