SİYASET Haber Girişi : 23 Aralık 2023 16:34

AK PARTİ SİYASETİNDE EFKAN ALA FARKI

AK PARTİ SİYASETİNDE EFKAN ALA FARKI
AK Parti Genel Başkan Vekili ve Aday tespit komisyonunda yer alan Efkan Ala, farkını ortaya koydu. İlk kez bir seçimde adaylar belirlenirken bu kadar kapsamlı bir biçimde hemen her kesimin görüşleri alıyor.

31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde aday tespit komisyonunda yer alan AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, en doğru isimleri Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunma adına komisyon üyeleri ile birlikte ciddi gayret sarfediyor. 

 

 

 

 

Tüm büyükşehirlerde ve diğer illerde titizlikle bir çalışma yürütüldü. Önce temayül yoklamaları yapıldı, yetmedi anketlerle temayülde çıkan isimler vatandaşa soruldu. STK temsilcileriyle görüşüldü, Kanaat önderlerinin görüşleri alındı. Şimdi yine Büyükşehirler için bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile İl ve İlçe Başkanları ile Gençlik Kollara kadın kolları başkanlarının görüşleri alınacak. Şehrin milletvekilleri sahadan aldıkları geri dönüşleri Genel Başkana anlatma fırsatı bulacak. Anlayacağız, Ala'nın kendi ifadesiyle AK Parti'de "milletin iradesi veri olarak kabul edilecek."  

 

 

 

AK Parti'de aday tespiti noktasında bu kadar çok veriye başvurulması siyasi kulislerde Enfan Ala farkı olarak yorumlanıyor. Öyle görünüyor ki bu seçimde AK Parti adayları, onun adamı, bunun akrabası, şunun ortağı değerlendirmeleriyle değil, vatandaşta karşılığı olan, yerel yönetimlerde AK Parti iktidarını percinlemeye katkı sağlayacak, Cumhurbaşkanının ifadesiyle " yük olan değil, yük alacak isimler" belirlenecek. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.