GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 26 Kasım 2021 18:00 Haber Girişi : 26 Kasım 2021 09:00

2.OSB İLE İLGİLİ İLK KEZ BİR YETKİLİ KONUŞTU

2.OSB İLE İLGİLİ İLK KEZ BİR YETKİLİ KONUŞTU
Zemindeki sıkıntılar yüzünden yatırımların durduğu 2. Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili, ilk kez bir yetkili konuştu.
2.OSB İLE İLGİLİ İLK KEZ BİR YETKİLİ KONUŞTU

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ERK HABER TV ekranlarında katıldığı SORUYORUM programında sorulara cevap verdi.

 

 

 

 

 

Gazeteci Sinan Özçaylak’ın hazırlayıp sunduğu SORUYORUM programının konuğu olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bir çok soruya cevap verdi.

 

 

 

 

 

 

2. Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili olarak Başkan Sekmen, “ Ne yazık ki zemindeki problemlerden ötürü, 2. Organize Sanayi Bölgesinde yatırım durdu. Burada kimsenin bir suçu yok. Yerin belirlenmesi ve zemin etüdü çalışmaları 1998 yılında yapılmış. Zemindeki kayma sonucu yaptırdığımız bir bilimsel çalışma da, hizmet aldığımız firma, burada artık fabrika yapmayın dedi. Biz de durumu bakanlığa bildirdik. Yeni bir alanda ilkbahara yetişecek şekilde 2. 0rganize Sanayi Bölgemizi başka bir alanda oluşturacağız ve 5-6 yeni fabrika yapacağız” dedi.   

 

 

 

 

 

Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü;  “  Biz burada valimizin başkanlığında Yüksel Projeye önemli,  bilimsel bir çalışma yaptırdık. Şimdi bizim usullerimizde biliyorsunuz zemin sondajları yapılır, bunlar genelde 15- 20 metre derine iner ve taşı buldun mu tamam denilir. Fakat burada enteresan, 15 metreye indiğinde bazalt bir taşa denk geliyorsunuz, ancak bu kayma olunca Yüksel proje 25-30 metre sondajlar yaptı. Gördük ki taşın hemen alt kısmında yumuşak bir zemin var. Bu tabi muhtelif yerlerde yapıldı. Firmanın önerisi şu oldu; Burada düz zeminde olsa herhangi bir yatırım yapmayın.

 

 

 

 

 

Biz de durumu sanayi bakanlığına bildirdik. Tabi burada kimsenin hatası da var diyemeyiz. Biliyorsunuz, buranın 2.0SB olarak belirlenmesi 1998 yılında başlayan bir çalışma. Zemin etütleri de o tarihte yapılmış. O Yüzden biz de dedik ki fazla bir yatırım yok, olan yatırımları da bakanlık telafi eder, yeni yer aramaya başladık ve bir iki yer bulduk. Hemen süratle, önümüzdeki hafta, bu arazilere sahip kamu kurumlarıyla görüşmeler yapacağız, İnşallah bu yeni arazileri ilkbahara hazırlayacağız. Şu an zaten belirli bir bütçemiz var kullanmadığımız, onu da kullanarak, DSİ’nin, Karayolları’nın, Büyükşehir Belediyemizin imkanlarını seferber ederek, imece usulü,  yeni fabrikalarımızı buralarda yapacağız. Çünkü bekleyen yatırımcılarımız var, hazır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda bize gönderdiği bir bütçe var. Sadece bize değil, tüm illere gönderiyor. Bize gönderdiği bir 30 milyon paramız var, bizde ayrıca bir 15 milyon bütçe oluşturacağız ve 5-6 fabrika binası yapacağız.

 

 

 

 

 

1.Organize Sanayi Bölgesi’nin arazilerinin genişletilmesi için de çalışmalarımız devam ediyor. 1.OSB’yi 1 milyon metrekare nasıl büyütürüz çalışma yapıyoruz. İnşallah neticelendirdiğimizde o alanı da büyütmüş olacağız. Yani en az 50 fabrikanın sığabileceği bir alan oluşturacağız. Onun da müjdesini buradan vermiş olalım.”  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.