SİYASET Haber Girişi : 06 Ağustos 2020 15:57

BU AÇIKLAMA ÇOK SU KALDIRIR

BU AÇIKLAMA ÇOK SU KALDIRIR
MHP'den ihraç edilen milletvekili Cemal Enginyurt, MHP'de Meral Akşener'in kazandığı kongreyi, kendisinin iptal ettirdiğini söyledi.
İtiraf niteliğinde açıklama...



Youtube üzerinden yayınlanan bir programa katılan MHP'den ihraç edilen Ordu milletvekili Cemal Enginyurt'un açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. 



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e yaptığı, "Evine dön" çağrısını eleştiren Enginyurt, "Bu çağrıyı doğru bulmadım. O zaman ben bu kadar mücadeleyi niye yaptım. Silahlar patladı, yumruklar konuştu, hakaretler havada uçuştu. Meral Akşener 19 Haziran’da kongreyi 715 imzayla kazandığında ben mahkemeye verdim. Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve ben iptal ettirdim, kazandıkları kongreyi. Ben iptal ettirdim; kazanmıştı. Kazandıkları kongreyi iptal ettirdik.”  ” dedi. 



Enginyurt ayrıca; 

“Sayın Akşener’le ilgili FET֒cü denildi, bölücü denildi, yıkıcı denildi, siyasi ayağı araştırılsın, Yurtta Sulh Konseyi diyenler sorgulansın denildi, her şey söylendi.Sayın Akşener için… Hayatının 41 yılını bu davaya vermiş Cemal Enginyurt’u Tarım Bakanı’nı eleştirdi diye, fındığa sahip çıktı diye attınız evden, Meral Akşener’i eve davet ettiniz! Olmuyor. Ben olsam etmezdim ama sayın genel başkanın takdiri. Ben yorumu ülkücülere, Türk milliyetçilerine bırakıyorum.

Ben şimdi düşünüyorum. İYİ Partili arkadaşlara ben niye küfür ettim diyorum kendi kendime. İnanın çok üzülüyorum. Benim Müsavat Dervişoğlu ile Koray Aydın’la ne problemim vardı o zaman. Benim Meral Akşener’le arsa davam mı kan davam mı vardı?" dedi.

 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.