GÜNDEM Haber Girişi : 28 Ekim 2021 16:16

Zinnur Kara: Sorumluluğumuzun bilincindeyiz...

Zinnur Kara: Sorumluluğumuzun bilincindeyiz...
Gelecek Partisi Erzurum İl Başkanı Mustafa Zinnur Kara, Cumhuriyetin kuruluşunun 98. Yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

ERZURUMEKSPRES - Gelecek Partisi Erzurum İl Başkanı Mustafa Zinnur Kara, Cumhuriyetin kuruluşunun 98. Yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Kara mesajında şunları söyledi:

 

29 Ekim, tarihte eşine az rastlanır bir başarının yaşandığı gündür. Yokluğun, işgalin pençesinde büyük mücadele veren büyük Türk milleti, fedakar emekleriyle önce İstiklal Harbi’ni kazanmış ardından Atatürk’ün önderliğinde milletin bağımsızlığını perçinleyen Cumhuriyet’in temellerini atmıştır.

 


Ve o tarihten itibaren 98 yıldır,  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir” sözüyle belirttiği gibi bağımsızlığına düşkün milletimizin azim ve kararlılığı sayesinde “Hakimiyet Kayıtsız ve Şartsız Milletin” olmuştur.  Cumhuriyetin yaydığı aydınlığın, dostluğun, kardeşliğin ışığında ülkemizi her alanda el birliği ile daha da yükseklere taşımak hepimizin görevi olmalıdır. Bu anlamda Gelecek Partisi’nin iktidarında, Mustafa Kemal’in çizdiği yolda, Tarafsız ve bağımsız yargı gelecek, Siyasi etik kanunu gelecek, şeffaflık yasası gelecek, imar yasası ve kamu ihale yasası gelecek, güçlendirilmiş parlamentere sistem gelecek, Ekonomik Refah gelecek, kadına şiddet sona erecek, eğitim reformu gelecek, basın ve ifade hürriyeti yeniden tesis edilecek, dışlayıcı değil kapsayıcı siyaset gelecek. Bizler görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz.  Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 98. yılını kutluyorum. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetin kurucularını, Cumhuriyeti kuran şehir Erzurum’dan, tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyor, kahraman gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.