SİYASET Haber Girişi : 06 Mayıs 2023 13:59

ZEKAİ KAYA, CUMHURBAŞKANI ERZURUM'A NE VADETTİ DİYE SORDU

ZEKAİ KAYA, CUMHURBAŞKANI ERZURUM'A NE VADETTİ DİYE SORDU
İYİ Parti Milletvekili adayı Zekai Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyaseti hamaset üzerine kurduğunu belirterek, " Erzurum'a hiçbir vaatte bulunmadan geldi ve gitti." dedi.

İYİ Parti Erzurum Milletvekili adayı Zekai Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gittiği bir çok ilde o ile özel vaatlerde bulunduğunu belirterek, " Sayın Erdoğan, Erzurum'a ne Vadetti?" diye sordu. 

 

 

 

 

Erzurunm mitinginde konuşan Cumhurbaşkmanı Erdoğan'ın, şehre özel hiç bir vaatte bulunmadığına dikkat çeken İYİ Parti Erzurum Milletvekili Adayı Zekai Kaya, " Erzurum'u elde bir görenlere bu millet 14 mayıs'ta sandıkta gereken cevabı verecektir." dedi. 

 

 

 

 

 

 

Erdoğan'ın mitingde muhalefete hakaret etmekten öte şehrin kalkınmasına dair tek bir cümle etmediğini vurgulayan Kaya şunları söyledi; " Sadece hamaset yapıyorlar. 'Erzurum'candır, Yar şehridir, Bar şehridir.' tamam dağılın.

Erzurum mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne vadetti? 21 yıldır ne yapmışlar? Hızlı tren 2023'te gelecekti gelmedi. Onun sözünü mü verdi? Hafif Raylı Sistemi 10 yıl önce vadettiler ortada yok, onun sözünü mü verdi? Erzurum'da ciddi hasar gören Kazım Karabekir stadyumunun yerine yeni stat sözü mü verdi? Tekman tüneli, Kırık tüneli, Dallıkavak tüneli, Çirişli tüneli bitecek mi dedi? Bunların hiç birinden bahsetmedi. Çünkü Erzurum'u elde bir görüyorlar.

 

 

 

 

 

 

Ne dedi peki, Muhalefete hakaret etmekten öte, bölücü, kutuplaştırıcı söylemlerden öte ne dedi? Vatan, millet diyor, öncesinde HÜDAPAR'ın genel başkanını sahneye çıkarıyorLAR. Peki HÜDAPAR siyasi olarak ne talep ediyor? Hemen söyleyeyim;  'Devlet özür dilemeli. Türk Bayrağı değiştirilmeli, milli kahramanların isimleri sokaklardan, caddelerden, okullardan silinmeli, Anayasadaki Türk kelimesi çıkarılmalı, Kürtçe resmi dil olmalı. Ne mutlu Türküm diyene, Bir türk dünyaya bedel ifadeleri kullanılmamalı' daha sayayım mı sayın Erdoğan.

 

 

Milliyetçiliğin kale olmuş bir şehirde insanlara bu zırva taleplerde bulunan HÜDAPAR'ın Genel Başkanını sahneye çıkardınız. Soruyorum size ' bu ne lahana, ne perhiz?.'  

 

 

 

 

 

 

Bizler İYİ Parti olarak, değerler üzerine değil, gerçekler üzerine siyaset yaptık, bundan sonra da öyle yapmaya devam edeceğiz. Erzurum'a yakışır stadyumu biz yapacağız, Hızlı treni 2035'te değil iktidara geler gelmez yapımına başlayacağız. Hafif raylı sistem bizim iktidarımızda Erzurum caddelerinde olacak. Yarım bıraktığınız, vadedip unuttuğunuz tünelleri, barajları biz tamamlayacağız. Palandöken'i dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri haline getireceğiz. Erzurum'u tarım ve hayvancılıkta eskiden olduğu gibi merkez haline biz getireceğiz. Her fırsatta ' Ne mutlu Türküm diyene !' diye haykıracağız. Her fırsatta ' Bir Türk dünyaya bedel ! ' diye haykıracağız. Küfretmeden, hakaretler savurmadan, kutuplaştırarak değil, birleştirerek kazanacağız. 

 

14 mayısta Erzurumluyu çepte görenlere, Feraset sahibi Dadaşlar gereken cevabı demokratik yollarla verecektir. Az kaldı..." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.