SİYASET Haber Girişi : 10 Şubat 2022 15:25

ZAM DEĞİL, İKTİDARA YAKIN ŞİRKETLERE KAYNAK AKTARIMI

ZAM DEĞİL, İKTİDARA YAKIN ŞİRKETLERE KAYNAK AKTARIMI
Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, vatandaşın elektrik faturaları altında ezildiğini belirterek, AK Parti’nin yandaş elektrik dağıtım şirketlerini vatandaştan daha çok düşünerek,  yüksek oranda zam yaptığını söyledi. 

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, vatandaşın elektrik faturaları altında ezildiğini belirterek, AK Parti’nin yandaş elektrik dağıtım şirketlerini vatandaştan daha çok düşünerek,  yüksek oranda zam yaptığını söyledi. 

 

 

 


Vatandaşın cumhuriyet tarihinin en büyük soygunuyla karşı karşıya kaldığı iddia eden Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Son yapılan zamların normal olmadığını, bunun adının zam değil, iktidara yakın dağıtım şirketlerine servet transferi olduğunu belirtti. 

 

 

 

Can Eş şunları söyledi;  

“EÜAŞ devletin elektrik üretim şirketi, dağıtım şirketlerine elektriği kilowaat başına 31.86 kuruştan satıyor. Bu yandaş şirketler bize elektriği kilowat başına, vergiler ve fonlar hariç 79 kuruştan satıyor. Bu soygun değil de nedir? 

 

 


Bu normal şartlardaki rakam. Elektrik tüketimi belirlenen kilowaat’ı geçince 31.86 kuruşa aldığı elektriği bize 130 kuruşa satıyor. Vatandaşımız bunu bilsin. Bu servet transferi değil de nedir? AK Parti’nin açıkladığı gibi elektrik zamları sadece küresel enerji maliyetlerdeki artış nedeniyle yapılmıyor. İşin özel şirketler boyutunu kimse dillendirmiyor.

 

 


Birde kayıp kaçak bedeli var ki evlere şenlik. Yüklü elektrik  faturalarını düzenli ödeyen yurttaşlarımızının sırtına,  kayıp-kaçak bedeli adı altında bir de ceza veriliyor.  Kayıp kaçağı önleyemeyen hükümet bunun bedelini de vatandaşa ödetiyor. 

 

 


 
Bu milletin üzerindeki en büyük yük, genel başkanımızın ifadesiyle AK Parti’dir. Esnaf, işçi, emekli perişan, gençler işsiz. Yokluktan, yoksulluktan intihar ediyor insanlar. Ülkeyi yönetenler, tükettikleri hazineyi vatandaşın sırtından doldurmaya çalışıyorlar. Cumhuriyet tarihinin bütün kazanımlarını özelleştirme adı altında satan bu iktidar, şimdi de vatandaşın cebine gözünü dikti.” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.