Yüz yüze eğitim skandallarla başladı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle 1,5 yıldır ara verilen yüz yüze eğitim, Erzurum’da skandala varan görüntülerle başladı. Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okulların kapalı olduğu dönemde yatıp, birçok okulu yüz yüze eğitime sayılı günler kala tadilata alması nedeniyle öğrenciler de veliler de mağdur oldu. Çocuklarını gece 20.15’de okuldan almak zorunda bırakılan veliler, bu durumu protesto etti, bazı okullarda gerilim üst noktalara ulaştı. Velilerle okul yöneticileri karşı karşıya geldi. 

 

 

 

Yüz yüze eğitimin çok ciddi sorunlarla başladığı okullardan biri de 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu oldu. Palandöken İlçesi’nde bulunan Mehmetçik Ortaokulu’nun tadilatta olması nedeniyle burada okuyan öğrenciler aynı ilçedeki 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu’na nakledildi. Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı planlamaya göre, 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri 07.00-14.00 arasında eğitim görürken, Mehmetçik Ortaokulu’ndan gelen öğrenciler de 14.15-20.10 saatleri arasında ders yapacak.

 

 

 

 

Dün yüz yüze eğitimin ilk gününde gece karanlığında çocuklarını okuldan almaya giden veliler, yaşanan bu duruma sert tepki gösterdi ve okul yöneticilerini protesto etti. “Gece eğitimi istemiyoruz” diye tepkilerini dile getiren veliler, yaşanan bu durumun kısa süreliğine değil, eğitim dönemi boyunca yaşanacağının kendilerine iletilmesi üzerine tepkilerini iyice artırdılar. 

 

 

 

 

Okul yöneticileri ile veliler arasında yaşanan gerilim sırasında okuldan çıkan öğrencilerin oldukça tedirgin olduğu gözlenirken, öğrenci velileri, “1,5 yıl sonra okullar açılıyor ve bize deniliyor ki okulunuz tadilatta, başka bir okulda çocuğunuz eğitim görecek. Tamam diyoruz, bu kez de okul çıkış saati olarak akşam 20.15 söyleniyor. Küçücük çocuklar gecenin karanlığında okuldan çıkacak. Okulların bahçesi zifiri karanlık, ışıklandırma desen yok. Şu an mevsim yaz, yarın dondurucu soğuklar başlayacak, gecenin o saatinde sıcaklık -30 derecelere kadar düşüyor. Böyle bir planlama olabilir mi? Bu planlamayı yapanlar çocukları hiç mi düşünmezler? Veliler olarak merak ediyoruz, 1,5 yıldır okullar kapalıyken, tadilatlar neden yapılmadı? Bu süreyi, çocuklarımızı gece yarısına kadar eğitim yaptırmayı reva görenler nasıl geçirdi? Bu ihmalin hesabını kim verecek, hesabı kim soracak?” dediler. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
bayar yarıyılı