SİYASET Haber Girişi : 11 Nisan 2022 13:40

YOKSULLUK BU ŞEHRİN KADERİ OLMAMALI

YOKSULLUK BU ŞEHRİN KADERİ OLMAMALI
Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Erzurum’un her geçen gün yoksullaştığına vurgu yaparak, “ Yoksulluğun kader gibi gösterilmesine itiraz ediyorum, beceriksiz yönetim nedeniyle yoksullaşmayı kader gibi göstermeye kimsenin hakkı yok.” dedi.

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, şehirdeki yoksulluğun ne kadar derinleştiğini gördüklerini belirterek şunları söyledi; “ Erzurum tarihin her döneminde bu ülke için taşın altına elini koymuş, üzerine düşen vazifeyi fazlasıyla yerine getirmiştir. Ancak tarihten bu güne ülkeyi yönetenler şehrin hak ettiğini vermekte cimri davranmıştır, Erzurum bu hükumetten alacaklıdır. Bakın Ramazan ayının gelmesiyle birlikte yoksulluğun ne boyutlara ulaştığını açıkça görüyoruz. Partimize gelen on insandan sekizi yardım istiyor. Kalan iki kişi de iş istiyor. Yoksulluk sadece insanların ekmeğe muhtaç olması değildir. Mevcut yaşam standartlarından tavuz vermekte yoksulluktur. Mesela ayda iki kilo et yiyen bir aile, artık et yiyemiyorsa, çocuğuna bir baba bisiklet alamıyorsa, toplu ulaşıma binmek yerine yürümeyi tercih ediyorsa, kışı iki ton kömür yakmak yerine, 50 torba kömürle battaniye altında geçiriyorsa bunların hepsi yoksullaşmadır.

 

 

 

 

 

Ülkeyi yönetenler yoksulluğu bir kadermiş gibi göstermeye çalışıyor. Buna kimsenin hakkı yok. Beceriksizlik kader değildir. Memleket Partisi iktidarında kimse aç yatağa girmeyecek. Ramazan ayında Erzurum’da iftar çadırları kurulurdu, bu yıl iftar çadırları kurulmadı. Partili gençlere lüks restoranlarda, bu milletin parası ile iftar sofraları kuruluyor. İktidar sahiplerinin derdi inanın vatandaş değil. Devlet kaynaklarını savurganca harcamanın adını kader diye bu insanlara dayatamazsınız. Biz göreve geldiğimizde, Devlet Planlanma teşkilatını ivedilikle hayata geçireceğiz, Tarımda 5 yıllık üretim planlaması yapacağız. Bu ülkenin ekilmedik bir karış tarım arazisi bırakmayacağız. Tohum, fide, mazot ilaç, tarla kirasından vergi almayacağız. Tüm baraj inşaatlarını bitireceğiz. Ülkenin Enerjide dışa bağımlılığını en aza indirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Esnafı destekleyeceğiz, sanayi yatırımları için doğru teşvik uygulamaları geliştireceğiz. Gençlere iş imkanları oluşturacağız. Anlayacağınız, yoksulluğu kader olmaktan çıkaracağız.” Dedi  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.