SİYASET Haber Girişi : 16 Ocak 2024 11:27

YİNE İYİ PARTİ, YİNE İSTİFA

YİNE İYİ PARTİ, YİNE İSTİFA
İYİ Parti Erzurum Teşkilatında sular durulmuyor. İstifalar bir türlü önlenemiyor.

İYİ Parti'de daha önce, Yakutiye Belediyesi Meclis Üyeleri, Atlıhan Atila, Hakan Sinici ve Mustafa Önder partilerinden istifa etmişti. Mustafa Önder MHP'ye,Atila ve Sinici de CHP'ye  katıldı. Yakutiye de dört meclis üyesi olan İYİ Partide bir tek Kadir Cinisli kaldı. 

 

 

Palandöken'De de durum farksız, 7 meclis üyesi olan İYİ Parti'nin Ali Rıza Kır.baç'ın istifasıyla sadece iki meclis üyesi kaldı. Sedat Bilge ve Bünyamin Özcan. Siyasi kulislerde Sedat Bilge'nin de önümüzdeki günlerde istifa edeceği konuşuluyor. 

 

 

İYİ Parti'de Yakutiye İlçe Başkanı Ömür Dadadaş ve Meclis gurup toplantısında Meral Akşener'in Yakutiye adayımız diye elini kaldırdığı il eski başkanı Fatih Güneyin de partiden istifa  ederek AK Parti saflarına katılmıştı. 

 

 

Ayrıca İYİ Parti'nin başarılı ilçe başkanı Ahmet Han Efe de partisinden istifa etmişti. 

 

 

Bir bir eriyen İYİ Parti'de istifaların önüne bir türlü geçilemiyor. Genel Merkez'in duyarsız tavrı da parti tabanında rahatsızlığa neden oluyor.

 

 

Bütün seçim bölgelerinde seçime müstakil gireceğini duyuran İYİ Parti, aday bulmakta da zorlanıyor. Büyükşehir için Erzurum'da yaşayan aday adayları yerine Ankara'dan bir Profesörün aday edileceği söylentilerine de tepki gösteren Parti tabanı, " İYİ Parti'de düğme en baştan yanlış iliklendi. Milletvekilimiz Erzurum'da yaşamayan biri oldu, yeni il başkanı olarak atanan isim yine Erzurum'da yaşamıyor, bir kaç kişi dışında kimseyi tanımıyor, şehrin dengelerini bilmiyor. Şimdi Büyükşehir adayı da Ankara'dan gelecekmiş. Parti başarısız olsun diye ellerinden geleni yapıyorlar. Olduysa mübarek olsun." diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.