SİYASET Haber Girişi : 05 Temmuz 2022 12:51

YILMAZ, ERZURUM İÇİN BİRLİK ZAMANI

YILMAZ, ERZURUM İÇİN BİRLİK ZAMANI
BBP Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz yöneticileriyle birlikte basının karşısına çıktı. İttifaka ortağız ancak, iktidar ortağı değiliz diyen Yılmaz, Erzurum için ürettikleri “Pozitif Ayrımcılık” projesinden bahsetti, destek istedi.

Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, Yakutiye İlçe Başkanı Ercan Yanmaz, Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hikmet Yılmaz,  ve İl Başkan Vekili Yavuz Güllüce ile birlikte kameraların karşısına geçti. Düzenlediği basın toplantısına BBP’ne yapılan eleştirilere cevap vererek başlayan Başkan Yılmaz, “ Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun çizgisinden, yolundan, davasından bir gün olsun ayrılmadan yolumuza devam etmekteyiz” dedi.

 

 

 

 

İTTİFAK ORTAĞIYIZ, İKTİDAR ORTAĞI DEĞİL

İttifak ortağı oldukları ancak iktidar ortağı olmadıklarını belirten Başkan Yılmaz, “ Bu ittifak 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında sokakta kurulan bir ittifaktır.  Bizler evet bu ittifakın ortağıyız. Ülkenin bekası için bu ittifaka ortağız, ancak iktidar ortağı değiliz. İktidarın yaptığı hataları yanlışları gündeme getiriyoruz. Verdiğimiz kanun teklifleriyle ülkenin daha iyiye gitmesi noktasında gayret gösteriyoruz. Bu gün Asgari ücretin 6 ayda bir belirlenmesi, BBP’nin yaptığı baskıyla söz konusu olmuştur.Buna benzer bir çok örnek verebilirim.” dedi.

 

 

 

ÜYE SAYIMIZ YÜZDE 2500 ARTTI

Bu gün Türkiye’de en çok büyüyen partinin BBP olduğunu iddia eden Yılmaz, 1 yılda üye oranının yüzde 301 ve son iki ayda yüzde 50 artığını belirterek, “ Bu toblo Erzurum’da da aynıdır. Biz 18 ay önce görevi devraldığımızda 150 üyemiz vardı. Bu gün üye sayısını yüzde 2500 artırmış durumdayız. Bu sandığa yansır mı bilmem ama halkın teveccühü bizlerin azmini artıyor. 3 ilçe teşkilatıyla devraldığımız partimiz bu gün Erzurum’da 18 ilçede teşkilatlanmış durumda.” dedi.  

 

 

 

 

ERZURUM İÇİN POZİTİF AYRIMCILIK

Büyük Birlik Partisi olarak “ Erzurum’u dert edinmeyenlerle derdimiz var.” diyen Başkan Ahmet Eşref Yılmaz, bu gün gelinen noktada Erzurum’un ticaret hayatının geçmişten bile geride olduğunu rakamlarla açıkladı. 1980 yıllarda Erzurum’da 42 bin mükellefin olduğunu belirten Yılmaz bu gün gelinen noktada 30 bin civarında mükellef olduğuna dikkat çekti. Yılmaz şunları söyledi; “ Biz Büyük Birlik Partisi olarak magazinsel siyasetten uzak, Erzurum için gerçekçi duruş sergileyeceğiz. Bizim siyaset anlayışımız bunu gerektiriyor. Bu kapsamda Erzurum için “ Pozitif Ayrımcılık” diyoruz. Nedir Pozitif Ayrımcılık, Bakın küçük bir hatırlatma yapayım; Düşünün..! Aşkale, Balkaya, İspir ve Oltu’da kömür işletmeleri, demiryolu fabrikası,3 Yem fabrikası, lastik fabrikası,17 pastırma imalathanesi,2 bisküvi fabrikası,4 ayakkabı fabrikası,7 deri imalatçısı, elektronik, iplik ve sac fabrikaları, yağ fabrikası, krom, strafor, bims ve çimento fabrikaları,7 sabun,3 tuğla kiremit, 4 yapağı fabrikaları,5 et kombinası,6 un fabrikası, süt ve tarım aletleri fabrikası. Bunların hepsi Erzurum’da vardı. Bu gün geldiğimiz nokta bize imrenerek bakan bir çok şehirden geri kalmış durumdayız.

 

 

Bu tablo karşısında Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Teşkilatı olarak Pozitif Ayrımcılık istiyoruz. Erzurum coğrafi konumu ve iklim koşulları zor olan bir şehir. Bizler 9 ay kışla mücadele ediyoruz. Doğal gazı yüksek fiyattan uzun süreli kullanıyoruz. Bize bu anlamda pozitif ayrımcılık yapılmalı.

 

Bakın Erzurum kış memleketi olarak biliniyor. Bu kapsamda, devlet destekli yatırımlarla marka değerler oluşturulabilir. En iyi kışlık ayakkabı, mont Erzurum’da üretilebilir. Kolektif bilinçle Erzurum’da da marka değerler oluşturulabilir.

 

 

İşte bütün bunlar ancak Pozitif Ayrımcılıkla realize edilebilir. Bu projemizi Atatürk Üniversitemizden alanında uzman, hocalarımızla birlikte hazırladık. Önümüzdeki günlerde bütün detaylarını da paylaşacağız. “POZİTİF AYRIMCILIK PROJEMİZE” yerel yönetimlerimizden, sorumlu STK’larımızdan, siyasi parti il temsilcilerinden ve en önemlisi kıymetli hemşerilerimizden, Aziz Dadaşlarımız, vefakar Erzurumlulardan destek bekliyoruz. Erzurum için artık BİRLİK zamanı.” dedi.

 

 

 

ERZURUM’U DERT EDİNMEYENLERLE DERDİMİZ VAR.

Erzurum’da STK’ların şehrin meselelerini yeterince gündeme getirmediklerini iddia eden Yılmaz, “ Parti olarak STK’larımızı ziyaret ettik. Neden şehrin meselelerini gündeme getirmedikleri, projeler üretmediklerini sorduk. Hepsinin kendine göre haklı gerekçeleri var. Ancak bizler diyoruz ki herkes oturduğu koltuğun hakkını verecek. Ya gerekeni yapacaksınız, yada o koltuklardan kalkacaksınız.” dedi.

 

 

 

 

OLTU VE TORTUM BELEDİYE BAŞKANLARINA ZATEN GÜVENMİYORDUM

Seçime Büyük Birlik Partisi’nden giren ve kazandıktan sonra AK Parti’ye geçen Belediye Başkanlarıyla ilgili olarak da konuşan Yılmaz, “ Ben o dönem İl yönetim kurulu üyesiydim. O günde muhalefet şerhi koymuştum. Bu iki isme zaten güvenmiyordum. Böyle olacağını biliyordum.  Bu kararın bahanesi kesinlikle hizmet değil. Bu şahısların kendi münferit tercihleridir. Hiç bahane üretmesinler. Artık “kör sen burada dur, sağır oldu oldu, olmadı yine kör” anlayışı partimizde bitmiştir. Başka partilerden listeye giremeyenler, aday olamayanlar, artık Büyük Birlik Partisi’nin kapısını çalmasınlar.” dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.