GÜNDEM Haber Girişi : 20 Kasım 2021 11:14

YETKİM YOK AMA SORUMLULUĞUM VAR

YETKİM YOK AMA SORUMLULUĞUM VAR
Bingöl, Deprem bölgesindeydi. Erzurum'a yaklaşık 60 kilometre uzakta bulunan Köprüköy’de yaşanan, 4 kişinin yaralandığı, 45 ev, ahır ve samanlığın hasar gördüğü deprem sonrası, DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, depremde hasar gören köylere gitti.

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Erzurum’da da etkili şekilde hissedilen ve merkez üssü Köprüköy olarak açıklanan 5.1 şiddetindeki depremden hemen sonra, il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Depremde en çok hasar gören Tepecik ve Topçu Köylerini ziyaret etti.   

 

 

Hasar gören evleri yerinde inceleyen, köylülerle görüşen ve taleplerini dinleyen Vahit Bingöl, arama kurtarma, jandarma ve sağlık ekiplerinin deprem bölgesine ivedilikle ulaşmış olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Bingöl, “Allah devletimize zeval vermesin. Köylerde hasar gören evlerin yerine bir an önce yenilerinin yapılacağına, dolayısıyla kış bastırmadan yaraların sarılacağına gönülden inanıyorum. Bu konunun yakın takipçisi olacağız” şeklinde konuştu. 

 

 

 

 

 

Depremle sarsılan köylerde yaşayan ve büyük panik yaşayan vatandaşlara hem “yalnız değilsiniz” mesajı vermek ve hem de “geçmiş olsun” deyip, moral aşılamak amacıyla yola çıktığını, deprem bölgesine de akşam karanlığı çöktükten sonra vardığını hatırlatan Vahit Bingöl, “Biz yeni kurulmuş, ayaklarının üzerinde durmaya çalışan bir partiyiz. Devletin gücü bizde yok, yetkimizin olmadığı da ortada. ama yüklendiğimiz bir siyasi sorumluluk var. O sorumluluğu yerine getirmek amacıyla deprem bölgesine geldik, hasar gören evleri gördük, vatandaşımızla görüştük.Deprem bir doğal afet. Buna karşı koyacak gücümüz yok. Ama bu tür doğal afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız. Depremden hemen sonra ekipler bölgeye gelmiş. Bunu görmüş olmanın mutluluğunu duydum” dedi. 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.