SİYASET Haber Girişi : 13 Ocak 2023 11:42

YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDE ÇATLAK BÜYÜYOR

YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDE ÇATLAK BÜYÜYOR
Yeniden Refah Partisi Palandöken İlçe Başkanlığından istifa ettiğini duyuran Yusuf Kızıltaş, hakkında çıkan partiden ihraç edildiği yönündeki haberler sonrasında, “ Çıkan haberler istifamda ne kadar haklı olduğumun kanıtıdır.” dedi.

Yeniden Refah Partisi’nde sular durulmuyor.  Geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi Palandöken İlçe Başkanlığından istifa ettiğini duyuran Yusuf Kızıltaş, hakkında çıkan partiden ihraç edildiği yönündeki haberler sonrasında, “ Çıkan haberler istifamda ne kadar haklı olduğumun kanıtıdır.” dedi.

 

 

 

 

Yazılı bir açıklama yapan Yusuf Kızıltaş, Parti İl Başkanı Adnan Bozan ve Yedek MKYK üyesi Sadık Çat’ın istişareye kapalı, küçük olsun benim olsun anlayışıyla partiyi yönetmeye çalıştıklarını iddia ederek, “ Ne yazık ki Bozan ve Çat’ın yaptıklarıyla ve teşkilatta yaşanan huzursuzluğu anlatmak için, Genel Başkan Fatih Erbakan’a, Palandöken Gençlik Kolları Başkanı, Kadın Kolları Başkanı ve Horasan İlçe Başkanımız Medeni Kılıçer’le birlikte gittim. Kendisiyle görüştükten sonra, bu isimlerle birlikte yol yürümek istemediğimi beyan ederek istifamı verdim. Erzurum’a döndükten sonra istifa kararımı açıkladım. Benim Bu açıklamam sonrasında, İl Başkanlığı benim istifa etmediğimi güya Genel Merkez tarafından görevden alındığımı duyurdu. Ben Palandöken İlçe Başkanıyım. Hiçbir resmi hesabımıza görevden alındığım yönünde bir yazı gönderilmemiştir. Ne telefonla ne faksla, ne mail yoluyla. Bu yazı İl Başkanlığına değil, Palandöken İlçe Başkanlığına gelir. Ancak Bana ulaşmış böyle bir yazı yok. Ben ve yol arkadaşlarım 145 kişi istifa ettik.

 

 

 

Geçtiğimiz gün bir internet sitesinde, partiden ihraç edildiğim yönünde çıkar haberler sonrasında, muhabiri arayıp, ben istifa ettim, ihraç edilmedim. İhraç farklı bir süreçtir. Disiplin kuruluna ihraç için başvurulur, disiplin kurulu, bunu değerlendirir, ihracı istenen kişinin savunmasını alır. Böyle bir şey yok, siz bu bilgiyi kimden aldınız diye sorduğumda, bana ‘MKYK üyesi’ söyledi, haberi o yaptırdı dedi. Whatsapp yazışmaları elimizde.  

 

 

 

İşte biz partimizden, bu iftiralar, bu ayak oyunları, bu egosu şişkin insanların yüzünden istifa ettik. Bu yalan haber, istifamızın ne kadar haklı olduğunun açık bir kanıtıdır. Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi, gerçekten samimi ise, Erzurum’u önemsiyorsa gelsin şehirde partililerle bir görüşsün. İnsanların rahatsızlıklarını bizzat dinlesin. Aslen Erzurumlu bile olmayan birinin Erzurum’u nasıl tahakkümü altına almaya çalıştığını görsün. Bu teşkilata, partiye yıllardır emek veren insanlar, bu gün partisinden kopma noktasına gelmiş se bunun sebebi ne bir araştırılsın. Siyaset masa başında oturarak yapılmaz.” Dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.