ASAYİŞ Düzenleme Tarihi : 07 Şubat 2022 23:30 Haber Girişi : 04 Şubat 2022 13:21

YAZIKLAR OLSUN...!

YAZIKLAR OLSUN...!
Başımıza taş yağmıyorsa Allah'ın merhametindendir.

Diyanete bağlı Erzurum Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'ndaki yaşı küçük 7 erkek çocuğuna tecavüz ve cinsel tacizde bulunan belletmen H.A ile ilgili savcılık iddianamesi çıktı. İddianamede yazılanlar hepimizin yüzün kızarttı. 

 

 

 


Geçtiğimiz yıl mayıs ayında 22 yaşındaki belletmek H.A Kuran kursunda çalışmaya başlıyor. Her hangi bir ücret almıyor. Çalışması karşılığında Kuran Kursunda kalmasına izin veriliyor. Kendisine bir oda veriliyor. O tarihten sonra başlıyor eylemlerine. 

 

 

 

 

İlk eylemini 11 yaşındaki M.’ye karşı işliyor. Sopayla kendisini döveceğini söyleyip, çocuğa dokunmaya başlıyor. 15 kez M.’ye tecavüz ediyor. İğrenç fantezilerini çocuk üzerinde uyguluyor. Tam 15 defa… 
Sonra 11 yaşındaki U.’ya göz koyuyor. O kadar rahat bir ortam ki onun için U’ya yaptıklarını M’ye telefon verip kayıt ettiriyor. Önce U’ya tecavüz ediyor, M’ye çektiriyor, sonra M’ye tecavüz edip U’ya çektiriyor. 
Çocuklar minik bedenleriyle karşı durmaya çalışınca da elindeki sopayla vücutlarını morartana kadar dövüyor. 

 

 


Allah’ım yazarken bile kanım çekiliyor…! 

 

 

 

Diğer çocuklara, dokunuyor, müstehcen videolarını çekiyor, duvüyor, bıçakla tehdit ediyor, porno filmler izlettiriyor… 

 

 


Çocuklar için bu işkence tam 5 ay sürüyor… Evet tam 5 ay… 

 

 


Bir annenin aralık ayındaki şikayetiyle olay ortaya çıkıyor… 

 

 

 

Savcılık iddianamesini okursanız inanın uykularınız kaçar. O yedi yavrunun yaşadıkları cehennem azabı, inanın sizin de yüreğinizi yakar. Peki tek suçlu H.A mı? 

 

 

 

Bu sapığı kim bu Kuran Kursuna soktu?

 

 


Bu işe alınırken, kendisinden en azından bir sabıka kaydı istendi mi? 

 

 


Çok merak ediyorum… 5 ay boyunca bu çirkin fiilleri işlerken, O kuran kursundaki diğer görevliler hiç mi durumu fark etmediler? Kendilerine emanet edilen bu çocuklardan bu kadar mı bi haberler? 

 

 


Kuran Kursundaki diğer çocuklarla konuşuldu mu? 

 

 


Hepsi Tek tek dinlendi mi? 

 

 


Yahu Allah aşkına, bu fiili işleyen suçlu evet ama görmeyenin, umursamayanın hiç mi suçu yok? 

 

 


Olayı öğrenir öğrenmez Erzurum Valisi ile görüşmüştüm, Kuran Kursundaki çalışanların görevden alındığını haklarında idari soruşturma başlatıldığını söylemişti.

 

 

Eee ya sonra? 

 

 


Sonrası yok…

 

 


Müftülüğe soruyorsunuz bu konu ile ilgili açıklama yapmıyor. 

 

 


Yahu müftü bey, bir çıkıp en azından olayın mağduru olan ailelere geçmiş olsun bile diyemediniz. Yazıklar olsun sizin din adamlığınıza… 

 

 


Diyanet İşleri Başkanı, konuyla ilgili bir tek açıklama yapmadınız. Bu mu sizin dini önderliğiniz? 
Aman duyulmasın diye çaba sarf etmekten öte ne yaptınız?  

 

 


İdari soruşturmanın neticesi ne?

 

 


Bu kurumda çalışan kadrolu personel ile ilgili adli soruşturma da yapılacak mı? 

 

 


Öfkeden delireceğim, 5 ay boyunca hiç mi ruhunuz duymadı? Siz devletten aldığınız maaşı hak ettiğinizi mi düşünüyorsunuz? 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Bir Anne Rabiye Durur 05 Ocak 2023 13:45

    Bu olayı yapanlar da,örtbas edenlerde vebalinden kurtulamazsınız,inşallah. sizin çocuklarınız böylesi bir olayla karşılaşırsa ne yapacaksınız?Yatılı kurs nedir,derhal yatılı kurslar kapatılmalıdır.Aileler bir lokma kuru ekmeğinizi çocuklarınızla paylaşın,böyle kurslara göndererek hayatları ile oynamayın,Erzurum’un susması çok garibime gitti.Suçlular,Derhal en ağır şekilde cezalandırılsınlar.

  • Alaattin Atinc 19 Şubat 2022 14:28

    Müftü değil Diyanet işleri başkanının istifa etmesi lazım.

  • Ömer Çetin 15 Şubat 2022 12:46

    Suçlular Diyanet in en tepesinden , Erzurum da görevli bütün personeli,göz yuman siyasi irade,EN BAŞTA DA ÇOCUKLARINI BU KUR'AN KURSLARINA YOLLAYAN AİLELER... Çocuklar bu ailelerden alınıp devlet korumasına verilmesi gerekir.Günümüzde hangi dini öğrenmek istersen yazılı olsun, dijital olsun her türlü imkan varken, küçücük çocuklarını bu yurtlara gönderen Aileler birinci dereceden suçludur.Ama ne yazıkki bu cehalet sürüp gittikçe ,yurtlar da tecavüz ler , intihar lar, kafası kesilerek hayatına son verilen gencecik yavrular hep olacak.

  • Ömür DEMİR 08 Şubat 2022 18:46

    " Haksızlıklar karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" diyen bir Dinin Başkanı, NEDEN SUSKUNDUR..!?

  • Haktun 07 Şubat 2022 15:23

    Erzurum' daki din görevlilerinin hepsinin görevden uzaklaştırmak lazım. Sade Cuma namazdan sonra yardım istemeyi biliyorlar. Bende zaman zaman kuran kurslarına çocuğumu göndermeyi düşünüyordum. Ama son birkaç olaydan sonra ASLA. Ne geldiyse başımıza din satanlardan geldi.

  • emrah karatay 06 Şubat 2022 15:15

    kendileri de tecavüz ediyo bu şekilde demekki normal karşılıyorlar artık. hükümet nedir burda sessiz kalanlara ses çıkartmamakmı tek suçlu hükümet başka suçlu aramam...

  • Osman kizmaz 06 Şubat 2022 14:49

    Ya o çocuklar bitti yaa.allah belasını bin türlü versin.nasil bir vicdan nasıl bir dünya bu.nasil göz yumulabilir böyle bir vahşete.bundan büyük bir vahşet olabilir mi.yazik yavrular daha hayata baslayamadan hayatları karardı.kanimiz dondu kahretsin!

  • Vicdan 06 Şubat 2022 08:55

    Neden hep bu olaylar kuran kurslarında oluyor Bu olayların üstü neden kapanıyor Midem bulandı Kendi insanlığım dan utandım

  • Başaran Çorak 05 Şubat 2022 21:35

    O kurstaki tüm görevlileri idam etmek lazım idam cezası olmadığına göre muhabbet cezası vermeleri gerekli.

  • Ruhsar Koçak 05 Şubat 2022 15:49

    Ne yorum yapılır lanetlemek dışında midem bulandı dinden soğudum

  • Mustafa gökçenoglu 05 Şubat 2022 11:32

    Bu nasil bicdan bu nasil bir ruh hali ruhsuz kisi edepsiz sapik seni senin o aletini kesip sana yedirilmeli bu serefsizlere verilecek en büyük odul be sleme ibret olur

  • Nurşen Sönmez 05 Şubat 2022 10:28

    Kanım dondu. Çocukların diğer kuran kurslarına dağıtıldığı doğru mu?

  • İnsan 05 Şubat 2022 03:19

    Sonra neden dinden uzaksın derler!!!Böyle pislikleri temizlemeden kurslar açar ve herşey yolundaymış gibi gösterip kuzularımıza iğrenç davranırsanız , biz de iğreniriz sizin gibilerden.Ülkem ne hale geldin öyle!!!!Çocuklar hiç güvende değil.Lütfen anneler babalar!! Bu kurslara yollamayın artık.kaç haber çıktı.gizlenen onlarcası var.Başka çözümler bulunana kadar yollamayın bu kurslara.

  • Tuğba Ağa 05 Şubat 2022 02:06

    Bu diyanet niye var?? Kapatsınlar bu kıran kurslarını filan. Çok isteyen evinde öğretsin çocuğuna.

  • Handan Yazıcıoğlu 04 Şubat 2022 23:45

    Kuran kurslarında ve benzeri yerlerde ki tecavüzler ne ilk nede son olacak. Bin çocuğum olsa birini bile göndermem o yerlere . Ahlaksızlık ve sapıklık had safhada.

  • Hacer Güzelsoy 04 Şubat 2022 22:43

    Dininizi gidin evinizde yaşayın artık. Türkiye asla şeriat devleti olmayacak. Onlar hepimizin çocukları nasıl göz yumulur. Aileler hiç mi çocuklarıyla konuşmadı bu kadar süre içerisinde?

  • Mahmut 04 Şubat 2022 22:16

    Yazıklar olsun, yazıklar olsun.. Devletin dini kurumlarını siyasi bir örgüt haline getiren başta diyanetin başındaki zat, bu çocukların günahı sizin boynunuza.

  • Erdem al 04 Şubat 2022 21:52

    Bu o.c yüzünü kapatmayın bunu ağır ağır işkence ile öldürmeli

  • Berrin Aksaray 04 Şubat 2022 21:40

    Kollektif suç işliyorlar. Yapan, göz yuman, örtbas eden, denetlemeyen, kursu açıp çocukları zalimlerin eline terk eden, bir tane suçlu varmış gibi iddaname hazırlayan. Hepsi kollektif suç işliyor. Umarım devran dönünce bunların hepsi kaçacak yer bulamaz, suçlarının cezasını çeker.

  • Murat kaçmaz 04 Şubat 2022 21:33

    Allah seni kahretsin bin türlü belanı versin bu şerefsize nefes almak haram gereken yapılmalı biran evvel

  • Cengiz Akışık 04 Şubat 2022 20:34

    Kuran kursu verenlerin din bilgilerinden önce...ahlakları sorgulanmalı...ahlaksız,hırsız,pislik biri dindar olsa ne yazar....

  • ARİF 04 Şubat 2022 20:06

    Düşünsenize bu ülkede adalet olacak ve o alçak o şahsiyetsiz bunları yapacak..Yapamazdıki..Ama adaletin olmadığı yerde bu tür haberler sürekli olacak..Devletin dini adalettir..sen onu canlı yayında idam et meydanda sallandır falan hikaye geçelim onu..Canlı yayında iğneyle idam et ve herkes izlesin..eğer ülke 2 ayda düze çıkmazsa beni de idam edin..

  • Firat Çelik 04 Şubat 2022 18:51

    Sinan beyi tebrik ediyorum gazeteci bu bence.... Diger yandan bu canilerin asılmasını temenni ediyorum. İşe alan göz yuman vs..

  • Hadim 04 Şubat 2022 18:18

    Böylelerini ömür boyu teknkisillk hücrede tutup güneş yüzü göstermeyeceksin. Allah kahretsin

  • Hülya bolcay 04 Şubat 2022 18:06

    Aileler küçücük çocuklarına kendilerini dinlerini ogretemiyormu? Bu sapıklara nasıl emanet ediyor çocukları

  • Önemli değil 04 Şubat 2022 17:00

    Bu olayın üstünü örten de ayni suçtan hüküm giydirilmeli ve cezalari da TCK ya göre degil direkt o coxuklarin ailelerinin ellerine verilmeli

  • Erzurum lu 04 Şubat 2022 16:49

    Müftülük varmı Erzurum da.... DİĞER kurslarda araştırılsın... Şerefsiz ler...

  • Hasan zor 04 Şubat 2022 16:32

    Kuran kursu görevlilerine de diyanete de lanet olsun. Kahrolasınız. Bunun vebali o sapıkla birlikte hepinizin üzerinde olacaktır.

  • Muharrem baydan 04 Şubat 2022 16:30

    Sizin ben şerefinizi sikkm emi orusbu cocukalri Allah belanızı versin emi yaf kıyamet kopsun artık valalhi nasıl bir dünya bu yaa

  • .... 04 Şubat 2022 16:10

    Ah be yavrular,bin türlü belasını versin bütün sorumluların.Bu ülkede diyanetin başındaki kuklanım biraz onuru varsa kendini asması lazım.

  • M. Necati Güngör 04 Şubat 2022 15:48

    Olayı açığa çıkaran ve takipçisi olan gazetesi Sinan Özçaylak'ı bir kere daha tebrik ediyoruz.

  • M. Necati Güngör 04 Şubat 2022 15:46

    Sebep olanları, bu çirkinliği umursamayanları Allah kahretsin.

  • Nevin Çobanoğlu 04 Şubat 2022 14:56

    İnsan olduğumuzdan utanır hale geldim hayvanlardan bizi ayıran aklımız ve fikrimiz. Yeterince eğitim verilmezse bilinçsiz yetiştirilen hak hukuk öğretilmeyen bir birey suçu herkes paylaşmalı herkes üzerine düşeni kabul etmeli ve kesin bir çözüm bulunmalı zaman geçtikçe unutulmamalı içimizde böylelerinin olmadığını nerden bilebiliriz. Kendi memleketimden bu olayın çıkması beni daha çok üzdü.

  • Muhammet 04 Şubat 2022 14:26

    Allah kahretsin