SİYASET Haber Girişi : 15 Aralık 2021 11:50

VATANDAŞIN PARASINA GÖZ GDİKTİLER

VATANDAŞIN PARASINA GÖZ GDİKTİLER
İYİ Parti Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güneyin, son günlerde gündeme gelen ekonomik Ohal ifadelerini değerlendirdi. Güneyin, "şimdide vatandaşın parasına göz diktiler" dedi.

İYİ Parti Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güneyin, hükümete yakın bir isim olan Prof. Dr. İzzet Özgenç'in, " kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OHAL ilanına toplum olarak hazır olmalıyız." ifadelerini dğerlendirdi. Güneyin, " Şimdide vatandaşın parasna göz diktiler."dedi. 

 

 

 

 

Güneyin açıklamasında şunları söyled: " 15 temmuz sonrasında, çıkarılan tek bir kişiye verilen Kanun Hükmünde Kararname yetkisiyle bu gün geldiğimiz nokta ortada. KHK'larla bir kişinin her istediği oluyor. Hapse girsin dediği hapse giriyor, hapisten çıksın dediği hapisten çıkıyor, zengin olsun dediği zengin oluyor, fukara kalsın dediği fukara kalıyor. Bu tek adam rejimi yetmezmiş gibi şimdi bir de ekoınomik OHAL deniliyor. Ohal yasal olmayan uygulamaları yasallaştırmanın kılıfıdır. Vatandaşın kıt kanaat biriktirdiği üç beş kuruş parasına göz dikmektir. Ekonomide rasyonel gerçekler vardır, Deneme yanılma yoluyla ekonomi yönetilmez. Çıkmaza soktukları derin ekonomik krizin faturasını bir kez daha vatandaşa kesmek için zemin hazırlıyorlar. Krizin tek çözümü seçimdir. Piyasalar artık hükümete güvenmiyor. Ekonomide güvensizlik en büyük problemdir. Şimdi de Ekonomik Ohal diyerek vatandaşın bankalardaki hesaplarına, kıt kanaat yaptıkları birikimlerine göz dikiyorlar. Ekonomik krizin çözümü demokratik teamüller çerçevesinde gerçekleştirilmelidir. Aksini düşünmek bile istemiyoruz" 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.