VATANDAŞ SİZİN KEYFİNİZİ Mİ BEKLEYECEK?

Aynen başlıkta yazdığım gibi, vatandaş Tedaş Aras Edaş'ın keyfini bekliyor. Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen mahallesi, yani Kombina bölgesinde yeni yapılan konutlardan ev alanların mağduriyetini kimse duymuyor.Şehrin göbeğinde yeni yapılan binalara elektrik verilemiyor. Yüzlerce aile mağdur, ancak Aras Edaş mağrur, umurunda bile değil. 

 

 

 

Nasıl olur dediğinizi duyar gibiyim. Bir bölge imara açıldığı zaman önce alt yapısı yapılır. Yani normal şehirlerde iş böyle ilerler. Önce Suyu, Kanalizasyonu, Doğal gazi, Elektrik alt yapısı tamamlanır. Ömer Nasuhi Bilmen mahallesinde de su, kanalizasyon ve doğal gaz alt yapısı tamamlanmış, ancak elektrik yok. Neden yok? Köşk adı verilen Enerji Dağıtım birimi yapılmamış. Niye yapılmamış? İhaleyi alan firma, artan dolar kuru sebebi ile zarar ediyorum deyip, gerekli malzemeyi vermiyor. Bu yüzden Köşk Enerji Dağıtım Birimi yapılamıyor.  Olan kime oluyor? Vatandaşa... 

 

 

Bakın vatandaş bize yazmış, ne diyor; "21. Yüzyılda şehrin göbeğinde vatandaşa hizmet götürmesi gereken kurum hizmet götürmediğinden yüzlerce aile mağdur durumda, ailesi ile yaşayanlar var, otellerde kalanlar var, kirada duran var, izne ayrılıp köyünde duran var, kış günü milletin durumu vahim,  benim eşimin hamile olduğu bir dönemde stres sebebi ile erken doğum yaptı, hem çocuğun sağlık durumu ile uğraşıyoruz hemde evsiz kaldık." 

 

 

Bu şehri yönetenler bu mağduriyete neden kulak tıkıyor. Erzurum Valisi Okay Memiş, Aras Edaş'a " hemen çözün bu sorunu kardeşim." diyemiyor mu? Bu insanların mağduriyetinin sorumluları için gereken yapılmayacak mı? Bu insanlara yaşattıkları yanlarına kar mı kalacak? Bir faturasını geciktirdiğinde, faiziyle vatandaşı icraya veren Aras Edaş, ihaleyi alan firmanın zararını karşılayıp işi yaptıramayacak kadar fukara mı?Gerçi devlete olan borcunuzu bile ödemiyorsunuz.  Babanızın hayrına vermiyorsunuz elektriği o bölgedeki insanlara elektrik satacaksınız.  

 

 

 

Maketart inşaat 2 blok, Gamaoğlu 4 blok,  Aydın inşaat 3 blok, Çapa inşaat 1 blok Bostancıoğlu 2 blok, Ahmetoğulları zirve life 2 blok evler bitmiş ancak elektrik yok. Yüzlerce mağdur var, kimsenin umurunda bile değil. Vatandaş sizin keyfinizi mi bekleyecek? 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.