GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 23 Ocak 2021 23:30 Haber Girişi : 23 Ocak 2021 16:01

VARSA BİR USULSÜZLÜK YARGI KARAR VERİR

VARSA BİR USULSÜZLÜK YARGI KARAR VERİR
ÇAT Belediyesinde usulsüzlük yapıldığı yönündeki iddialara cevap vermek için basının karşısına çıkan Belediye Başkanı Melik Yaşar, ne bir belge gösterdi, ne de iddialara açık açık cevap verdi.

ÇAT Belediyesinde usulsüzlük yapıldığı yönündeki iddialara cevap vermek için basının karşısına çıkan Belediye Başkanı Melik Yaşar, ne bir belge gösterdi, ne de iddialara açık açık cevap verdi.

 

 

 

ÖZDEMİR’İN İDDİALARI NEYDİ?

ÇAT Belediye Başkan Yardımcısı Mazhar Özdemir’in sosyal medya hesaplarından, “ Belediyede usulsüzlük yapılıyor, hiçbir işlem kanuna uygun yürütülmüyor. Yürütülen projeler kanuna uygun değil. Devlet 7 milyon zarara uğratıldı.” iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Özdemir sosyal medya hesaplarından paylaştığı iddialar neydi hatırlayalım; “ Belediye Başkanı kamu hizmetini etkin verimli ve halka hizmet noktasında kanunlara uygun olarak hizmet yürütmekle mükelleftir.

 

 

Çat Belediye Başkanı Melik YAŞAR’ın ,Sayın Cumhurbaşkanımızın adını kullanarak hiç bir kanuna uygun olmayan uygulamalarını açıklamaktan başka çarem kalmamıştır. Hiç bir kimsenin konuyu hiç bir yere çekmeden kamuda zararın önlenmesi adına kamu görevimi yetine getirmem gerekli. Açıklayacağım konular acil ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır.

 

7 MİLYONLUK KAMU ZARARI İDDİASI

 

Kuruluşu usulsüz olan Çat-SA A.Ş adına Fen işlerine şartlı tahsis edilen Kızılca mahallesi 171ada 2 parselde hiç bir mevzuata uymadan Çat-SA adına yatırım yapılmıştır. Tahsis hükümsüzdür. Müdahale edilmeli 7 milyonluk kamu zararı oluşmuştur. Erzurum ili Kızılca Mahallesi  171 ada 2 parsel deki bu alan  18300 m2 17.264,78 m2 Si Çat Belediyesi Fen işleri yerleşkesine tahsisli fakat kalan kısmı Karayolları kamulaştırma alanı olarak tescilli olmasına rağmen tüm alan kullanılmış büyük suç. Bu kurulan yerin tahsisi usulsüz, İmar planı yok, Zemin etüd raporu yok, ruhsat yok, işletme ruhsatı yok, Ruhsat alma imkanı yok… Sorumlu kim? Beton üretimi yapıldı, fatura, mali durumu, şirketin muhasebe ve işletme durumu bu kanunsuz yerde hali ne bilinmiyor. İncelenmeli acil müdahale edilmeli…

 

Bununla yetinilmemiş 45 dükkan ofis temeli atılmış buradaki suçlar; İmar planı yok, dükkanların müellifi yok, fenni mesul yok, SGK kaydı yok, Keşif metraj yok, kontrol elemanları yok, çekme mesafeleri kanuna uygun değil, Kızılca mahallesi ve duble yol kavşağında bulunan bu alanda ölümlü kazada olmasına rağmen kanuna uyulmamıştır. Karayolları uygun görüş vermedi.

120 KONUTLUK PROJE

 

Yine kamuoyuna 120 konutluk dev proje diye anlatılan konut yapımı işinde, arsanın imar planı yok, zemin etüdü meyilli çok killi kaygan bir yapısı var yapılaşmaya müsait değil, fenni mesul yok, proje yok, müellifi yok, denetim yok, ihale yok, fiyat belli değil. Bunların her birinin cezası 3 yıldan başlıyor. Çat 1. Derece deprem bölgesi 1000 kişiyi ölüme bile bile gönderiyoruz acil müdahale edilmeli. Bu yer Erzurum ili Çat ilçesi 105 ada 8 parsel de yapılıyor. Belediyeye alınan bu yer Çat-Sa A.Ş bu temeller atılıyor. Çat-SaA. Şile Belediye aynı kurum gibi karışmış tam kanunsuzluk. Belediyeye nasıl alındığını bilmediğim bu yer araştırma yapmadan alınamaz. İmar kanunu, İhale kanunu, SGK kanunu, Mali yönetim ve kontrol kanununa aykırı.  Belediye kanunu yok sayılmıştır.

 

ÇAT –SA A.Ş. KURULUŞU USULSÜZ.

Yukarıda baktığınızda ÇAT-SA adında paravan şirket kuruluyor. Cumhurbaşkanı izninden hile  ile kaçınılıyor. Usulsüz şirket kuruluyor. ÇAT-SA A.Ş. nasıl oluyor da önceden Çat’a uygun isimle bir şahıs tarafından kuruluyor.  Sonra Belediyeye devri yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı onayı bilerek planlı şekilde bay pas ediliyor. Organize bir yapı var acil müdahale edilmeli…”

 

Özdemir’in personel alımları ile ilgili de iddiaları var ve onları da sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

 

BAŞKAN YAŞAR, BELGE GÖSTERMEDİ, “HUKUK ÇÖZSÜN” DEDİ.

 

Bütün bu iddialar karşısında bu gün bir basın toplantısı düzenleyen Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, ne bir belge gösterdi, ne de iddialara tam manasıyla cevap verdi. Gazetecilerin ısrarla sorduğu;  yapılan yatırımlarda yürütülen konut projesinde, proje, yok, fenni mesul yok, proje müellifi yok, zemin etüdü yok deniliyor, şayet varsa belgeleriyle sunar mısınız sorularına Yaşar, “ Melese hukuka intikal etmiş durumda, varsa bir usulsüzlüğümüz yargı belirler. Hukuka intikal etmiş bir konu ile ilgili açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. Bu iddialar doğru değil.” demekle yetindi…

 

 

Gazeteci Sinan Özçaylak’ın bu iddialardan aklanma adına, siz bizatihi İç İşleri Bakanlığı’ndan müfettiş ister misiniz? Sorusuna Yaşar, “ Evet müfettiş isteyeceğiz” dedi…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.