GÜNDEM Haber Girişi : 11 Eylül 2021 12:24

VALİ MEMİŞ'TEN EĞİTİM KONUSUNDAKİ ELEŞTİRİLERE CEVAP

VALİ MEMİŞ'TEN EĞİTİM KONUSUNDAKİ ELEŞTİRİLERE CEVAP
Erzurum Valisi Okay Memiş, 1,5 yıldır eğitime ara verilmesi ve bu dönemde değil de okullar yüz yüze eğitime başladıktan sonra tadilat yapılması ile ilgili basın kuruluşlarında yapılan eleştirilere cevap verdi.

1,5 yıldır yüz yüze eğitimin yapılmadığı dönemde doeğilde, okullar açıldıktan sonra eğitim kurumlarında tadilat yapılmasını eleştiren gazetecilere cevap veren Erzurum Valisi Okay Memiş, ihale süreci nedeniyle bir gecikme yaşandığını ve üç hafta içerisinde tadilatların ve güçlendirme işlemlerinin tamamlanacağını belirtti. 

 

 

 



Vali Memiş, bazı okulların tadilatlarının yetişmemesi ve başka okullara geçici olarak kaydırılması konusunda ise “Okulların güçlendirilmesi gereken 45 okulumuz bulunuyor. Bu okulların inşaat süreleri yaklaşık olarak 20 gün içerisinde sonlanacak. 20 günlük bir süre için bizler iki öğretim yapıyoruz. Bu süre de kalıcı değildir. Okulların tadilatlarının yapımı için açık ihale usulü ile yapıyoruz. Pazarlık usulü ile yapmıyoruz. İhalede rekabet ilkesi çok önemlidir. Bu şekilde bir ihale yapılsaydı belki de bunu bile bu konuyu haklı olarak eleştiri yapacaklardı. Tüm okullarda değil 3 haftalık geçici bir tadilat ile ikili eğitim sürecek, bu süre bitiminde ise her okul öğrencisi kendi okuluna görecektir. Beni eleştirebilirler ben yöneticiyim, iki yıldır pandemi nedeniyle kapalı olan okullarda eğitim görenlerin morale ihtiyaçları vardır. Bizi eleştirsinler ama eğitim camiasını eleştirmesinler, onların morale ihtiyaçları vardır. Bu eğitim camiası Türkiye genelinde LGS sınavında derece yapan bir camia, bu camia Erzurum’u 63. sıradan zirvelere taşıyan bir camiadır” diye konuştu.

 

 

 

 

Vali Memiş, sosyal medya üzerinden okulların servis araçları ilgili eleştiriler bulunduğu ile ilgili sorulan bir soruya, “Bu konular çok hassas bizler hem okul servis araçlarını dinliyoruz, öncelikli olarak okullara giden öğrencilerimizi okullarına sağlıklı ve güvenli bir şekilde okuldan alıp evlerine, evlerinden alıp okullarına götürmektir. Büyük bir sorun yaşamadığımızı değerlendiriyorum. Bizlere eleştiride bulunanlar onlara da saygı duyuyoruz. Çocuklar şehrin enerjisidir. Okullar kapalı durumdayken çok mutlu değildik. Maske takma konusunda her kesin maske takma konusuna verdiği önemi ben gördüm” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.