GÜNDEM Haber Girişi : 10 Kasım 2022 11:04

Vahit Bingöl'den 10 Kasım mesajı...

Vahit Bingöl'den 10 Kasım mesajı...

ERZURUMEKSPRES - Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84. Yıl dönümü  nedeniyle bir açıklama yapan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erzurum İl Başkanı A.Vahit Bingöl, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışının 84. Yıl dönümünde kendisini ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. “dedi.

10 Kasım 1938'de aramızdan bedenen ayrılsa da yaşadığımız topraklarda ve dünyada ilkeleri, fikirleri, eserleri ile yaşayan ve daima yaşayacak olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü büyük bir özlem ve saygıyla andığını söyleyen DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı A.Vahit Bingöl, bir mesaj yayınladı. Bingöl, yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Atatürk"ü anlamak, O"nun çizdiği çağdaşlık yolunda ilerlemek, geleceğin Türkiye"sini ortaya çıkarmak ve genç nesillere O"nu ve ideallerini aktarmak konusunda bizlere büyük görevler düşmektedir. Sürekli gelişen ve yenilenen bir Türkiye ortaya çıkarmak için O’nun ilkelerini kavratmamız bir gerekliliktir. Bu ilkeler doğrultusunda hareket eden, vatansever, dürüst, çalışkan ve hedefleri olan nesillerin yetişmesi için gayret göstermeliyiz. Atatürk bu vatan için yaptıkları ile her zaman bir rol model olmuştur. O, tarihin tozlu sayfalarına hapsedilmeye çalışılan bir toplumu ayağa kaldırmış ve zafere olan inancını milletine aşılamıştır. İnsanları hayata bağlayan şey inançlarıdır. İnandığımız ölçüde var oluruz ve inançlarımızı gerçekleştirme çabamız bizi biz yapar. Dolayısıyla, geleceği şekillendirmek ve inandığı yolda emin adımlarla yürüyen evlatlar yetiştirmeliyiz. Atatürk’ün çizdiği bu yolda yürüyebilmemiz için toplumun temel çekirdeği olan ailelere ve idealist ebeveynlere ihtiyacımız olduğu da bir gerçektir. Bizler evlatlarımıza sahip çıkarak, onlara vatan ve bayrak sevgisini aşılayarak, bir bütünün bölünmez parçaları olduğumuzu kavratırsak daha güçlü bir Türkiye oluşturabiliriz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk"ün şahsında, bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.