GÜNDEM Haber Girişi : 28 Ekim 2019 11:57

Uzundere'de turizm atağı...

Uzundere'de turizm atağı...
Uzundere Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak, yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

ERZURUMEKSPRES - Uzundere Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak, hafta sonunda Erzurum basınını konuk etti. Yerel ve yaygın medya kuruluşlarının temsilcileriyle Uzundere’de bir araya gelen Başkan Aktoprak, Tortum Şelalesi ve Tortum Gölü başta olmak üzere bir doğa ve tabiat harikası olan Uzundere’de hayata geçirilecek olan projeleri anlattı.

31 Mart’ta Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı olarak seçimlere giren ve Erzurum’daki en yüksek oyu alarak Uzundere Belediye Başkanı seçilen Hilmi Aktoprak, gazetecilerle bir araya geldi. Uzundere’de misafir ettiği habercilerle Uzundere’yi konuşan Başkan Aktoprak, bir turizm cenneti olan ilçe için tasarladıkları projeler hakkında bilgiler aktardı. Tek amaçlarının Uzundere’yi turistik bir rota içerisine sokabilmek olduğunu anlatan Aktoprak, bunun için de yoğun bir mesai harcadıklarını kaydetti.

 

 

PROJELER BİRBİRİ ARDINA GELİYOR

Tortum Şelalesi’nin bulunduğu alanın özel mülkiyet olduğunu ve buradaki işletmeyle belediyenin hiçbir ilgisinin bulunmadığının altını çizen Başkan Aktoprak, buranın aynı zamanda SİT alanı olduğunu anımsatarak, “Burada kurul onayı olmadan çivi bile çakamıyorsunuz” hatırlatmasında bulundu.

Tortum Şelalesi’nin bulunduğu bölgede, içerisinde Bungalov evlerin de bulunacağı, piknik ve mesire alanı projesi için düğmeye bastıklarını kaydeden Uzundere Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak, “Biz burada insanımızın hafta sonları aileleriyle birlikte gelerek hoşça vakit geçirebilecekleri özel mekânlar tasarlıyoruz. Çalışmalarımız başladı, bir yıl içerisinde Tortum Şelalesi’nin çevresinde yepyeni bir dönem başlamış olacak” diye konuştu.

 

UZUNDERE’DE 2-3 YIL SONRA…

Yine aynı bölgede peyzajıyla, yürüme parkurları ve kamelyalarıyla yepyeni bir sosyal yaşam alanı oluşturmak için kolları sıvadıklarını kaydeden Aktoprak, ayrıca Tortum Gölü’nde yarımada adıyla yürütülen çok özel bir çalışma daha yaptıklarını bildirdi. Önümüzdeki 2-3 yıllık süre zarfında Uzundere’nin önemli bir atılım gerçekleştirmiş olacağı bilgisini veren Aktoprak, Tortum Gölü üzerine kurdukları Seyir Terası’nın da, yerli ve yabancı ziyaretlerin büyük ilgisiyle karşılaştığını ifade etti. Buradaki bazı eksikliklerin de tamamlanmasıyla birlikte Uzundere’nin başlı başına bir doğal şaheser haline geleceğini söyleyerek, “Sayın Valimizin bu manada çok yoğun gayretleri var, emeği var. Bizim en büyük itici gücümüz oldu, sürekli yanımızda, maddi ve manevi destekleriyle hep arkamızda. Kendilerine de çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

GAZETECİLER SEYİR TERASINI GEZDİ

Daha sonra gazeteci misafirlerine Tortum Şelalesi ile Seyir Terası’nı gezdiren Başkan Aktoprak, Erzurum ve Erzurum turizmi için el ve işbirliği içerisinde çalışma arzusunda olduklarını kaydetti.

Öte yandan gazetecilerin seyir terası gezisi ise, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Pirinkayalar Geçidi üzerinde yerden yüzlerce yükseklikte kurulan 12,5 metre uzunluğundaki seyir terasına çıkan gazetecilerden kimileri ürkek adımlarla yürürken, kimi haberciler de eşsiz manzaranın keyfini çıkarmaya baktı. Gazeteciler, yerli ve yabancı tüm ziyaretçilerin yaptığı gibi, seyir terasında fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.