SPOR Haber Girişi : 27 Eylül 2023 09:17

UÇAN, GÜREŞ TÜRK'ÜN SPORUDUR

UÇAN, GÜREŞ TÜRK'ÜN SPORUDUR
ERGÜRDER Başkanı Doç.Dr. İzzet Uçan, Olimpiyatlara 7 kota almak önemli bir başarı dedi. 

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonasına damgasını vuran milli güreşçileri kutlayan Erzurum Şampiyon Güreşçiler Derneği (ERGÜRDER) Başkanı Doç.Dr. İzzet Uçan, Olimpiyatlara 7 kota almak önemli bir başarı dedi. 

 

 

 

 

Şampiyonada Japon rakibi Ami Ishi’yi tuşla yenmesiyle İlk altın madalyayı alan Buse Tosun Çavuşoğlu, grekoromen stil 87 kiloda Macar rakibi David Losonczi’yi 8-7 mağlup ederek Dünya Şampiyonu olan Ali Cengiz, 5 kez dünya, 12 kez Avrupa şampiyonluğu bulunan ve şampiyonadan gümüş madalya ile dönen Rıza Kayaalp, Gürcistan’dan Miriani Maisuradze’yi 5-3 yenerekTürk güreşinin 200. madalyasını üçüncü olarak alan Feyzullah Aktürk, Yine bronz madalya kazanan Taha Akgün, Selçuk Can ve Enes Başar' ı kutlayan Başkan Uçan, " Türkler Güreşe özel önem vermiş ve bütün sporlardan üstün tutmuştur.  Güreş, Türk'ün genlerinde olan bir spor. Şampiyon güreşçilerimiz, yeterli imkanlar sağlanınca neler yapabileceğini kanıtlamıştır. Güreş sporunda İstiklal marşımızı okutan, göğsümüzü kabartan bütün pehlivanlarımızı alınlarından öpüyorum." dedi. 

 

 

 

 

Milli Takım antranörlerini ve Federasyon yöneticilerini de Olimpiyatlarda alınan 7 kota için kutlayan Doç.Dr. İzzet Uçan, " Olimpiyatlara katılmaya hak kazanan sporcularımızı yetiştiren antrenörlerimizi, sporcularımıza gerekli ihtimamı gösteren Federasyon yöneticilerimizi, Gençlik ve Spor Bakanlığımızı canı gönülden kutluyorum. Desteklendikleri takdirde güreşçilerimizin Olimpiyatlarda da madalyalarla döneceklerinden hiç kuşkum yok." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.