ÜÇ BÜYÜKŞEHİR DIŞINDA BAŞKANLAR DEĞİŞECEK.

AK Parti’de Genel Başkanvekili Efkan Ala ile Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’dan oluşan komisyon hazırlıklarını tamamladı.

 

 

 

Temayül yoklaması sonuçları, yapılan anketlerin sonuçları dosyalara konuldu. Şimdi aday adayları ile ilgili şehirlerin milletvekillerinden görüşler alınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hafta sonuna kadar belirlenen isimler sunulacak, önümüzdeki haftadan itibaren peyderpey öncelikle Büyükşehir Belediye Başkan adayları olmak üzere adaylar açıklanacak.  Üç Büyükşehir dışındaki diğer Büyükşehir Belediye başkanlarının değişeceği kulislere sızan bilgiler arasında.

 

 

 

Aday tespit komisyonu öncelikle Milliyetçi Hareket Partisi ile yapılacak ittifakın çerçevesini belirledi. Hafta sonuna kadar, hangi illerde hangi partinin adayları ile seçime gidilecek onlar kamuoyuyla paylaşılacak.

 

 

 

Bu arada AK Parti Komisyonu, önce Teşkilat Başkanlarının ardından da milletvekillerinin aday adayları ile ilgili görüşlerini alacaklar. Erzurum’da Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’le devam edilmesi noktasında, hem teşkilatların, hem de milletvekillerinin ortak mutabakatı olduğu biliniyor. Geçtiğimiz günlerde Erzurum’a gelen Milletvekili Fatma Öncü’de basın mensuplarının sorusu üzerine, Başkan Mehmet Sekmen’le ilgili tam mutabakat olduğunu söylemişti.

 

 

 

Hafta Sonu illerle ilgili hazırlanan dosyalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak, listelere son şeklini Erdoğan verecek. Önümüzdeki hafta itibariyle de belirlenen adaylar peyderpey kamuoyu ile paylaşılacak. Adaylar Aralık ayının 15 ile Ocak ayının 15 arasında tamamen açıklanmış olacak. Bu arada AK Parti’de Büyükşehirlerde 3. Dönem kuralına takılan başkan bulunmuyor. Ancak kulislere sızan bilgilere göre 3’ü dışında diğer Büyükşehirlerde başkanlar değişecek. Devam eden bu üç büyükşehrin Erzurum, Gaziantep ve Konya olduğu AK Parti kulislerinden sızan bilgiler arasında.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.