SİYASET Haber Girişi : 14 Ocak 2022 16:45

Türkiye Değişim Partisi İl Kongresi Genel Başkan Mustafa Sarıgül'ün katlımı ile gerçekleştirildi

Türkiye Değişim Partisi İl Kongresi Genel Başkan Mustafa Sarıgül'ün katlımı ile gerçekleştirildi
Büyük bir şölen havasında geçen kongrede partililere hitaben konuşan, Genel Başkan Mustafa Sarıgül, "Bize soruyorlar, solcu musunuz, sağcı mı, Biz tam merkezde olan, vatanını milletini, değerlerini seven herkesin partisiyiz" dedi.

Türkiye Değişim Partisi tam kadro Erzurum'daydı. Parti İl Binasının açılışını yapmak ve İl Kongresine katılmak üzere Erzurum'a gelen Genel Başkan Mustafa Sarıgül, İl kongresinde yaptığı konuşmasında, " Bize soruyorlar, solcu musunuz, sağcı mı, Biz tam merkezde olan, vatanını milletini, değerlerini seven herkesin partisiyiz" dedi. 

 

 

 

 

 

Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri Bölge İllerinin İl ve İlçe Başkanları ve çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleştirilen kongre şölen havasında geçti.

 

 

 

 

 

 

Kongrede bir konuşma yapan Erzurumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, " Dadaşlar eğilmek bükülmek nedir bilmez, bir yola çıktımı, yol arkadaşının arkasında durur, birine ağabeyi dedi mi ne olursa olsun onun arkasında, yanında yer alır. Biz de Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül'ün arkasındayız. Palandöken gibi dimdik arkasında duracağız, buradan söz veriyoruz. Bu yolda sizinle birlikte yürümek biz Dadaşların gurudur." dedi. 

 

 

 

 

 

 

ONDA GENÇLİĞİMİ GÖRÜYORUM.

Kongrede Partililerine hitaben bir konuşma yapan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Elmalı'yı övgü dolu sözlerle anlattı.  " Onda geçliğimi görüyorum diyen Sarıgül şunları söyledi; " Dadaşlar diyarından geliyor, Kabına sığmıyor, söke söke geliyor. Fırtına estire estire geliyor. Kendisini gördüğümde dedim ki tam benim 30 yıl önceki halim. Aslan mı aslan, civan mı civan, yüreği tertemiz,  Bu gün burada yapmış olduğu İl Teşkilatıyla, Organize ettiği bu İl Konresiyle bizlerin göğsünü kabarttı. Kendisine teşekkür ediyorum." dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

Sarıgül, kısa sürede ülke genelinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamlama noktasına geldiklerini belirterek, " Yapılacak ilk seçimde Türkiyede değişim başlayacak" dedi. 

 

Sarıgül sözlerini şöyle sürdürdü; " Biz Türkiye Değişim Partisi olarak şerde değil hayırda yarışan bir partiyiz. Bize soruyorlar; solcu musunuz, sağcı mı, Biz tam merkezde olan, vatanını milletini, değerlerini seven herkesin partisiyiz. Atatürk Milliyetçisi, vatanına milletine bağlı olan, her kesimin partisiyiz. Bizim çizgimiz, merhamettir, berekettir. Bizim çizgimiz, adalettir. Biz bölümmüş, kırılmış, çeşitli nedenlerle küstürülmüş, milyonlarca yurtdaşımızı, birleştirecek olan, demokrasi masası kuracak olan, Türkiye'nin en demokratik kitle partisiyiz. Biz dipten gelen bir dalgayız. Tarafsız Cumhurbaşkanlığı istiyoruz, Güçlü Parlamenter Sistem istiyoruz, Yargının bağımsız olduğu bir ülke istiyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğinin olduğu, üretim yapan çiftçilerimize alım garantisi verildiği, yolsuzluğun israfın, şatafatın olmadığı bir Türkiye hayal ediyoruz. Erzurumun sorunları biliyoruz, çözüm yollarını da biliyoruz. Cumhuriyeti kuran bu mübarek şehri, hak ettiği yere biz getireceğiz." dedi. 

 

 

Yapılan kongre sonrasında mevcut Başkan Kadir Genç tek liste halinde gidilen seçim sonrasında delegelerin oylarıyla yeniden İl Başkanlığına seçildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.