GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 28 Ekim 2020 15:41 Haber Girişi : 28 Ekim 2020 15:58

TÜMSİAD ERZURUM ŞUBE BAŞKANI GÖZÜTOK’TAN MEVLİT KANDİLİ VE CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

TÜMSİAD ERZURUM ŞUBE BAŞKANI GÖZÜTOK’TAN MEVLİT KANDİLİ VE CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı İbrahim Gözütok Mevlit Kandili ve Cumhuriyet Bayramı ile ilgili kutlama mesajı yayınladı.

Gözütok Mevlit Kandili ile ilgili yayınladığı mesajında Peygamberimizin her gün anılması ve günlük sosyal hayıtın tüm alanlarında yaşam tarzının uygulanması gerektiğine dikkat çekerek, “  İnsanlığın içine düştüğü karanlıktan çıkaran, Kutlu Nebi’nin doğumunun seneyi devriyesini idrak ediyoruz. Ne mutlu bizlere ki Rabbimiz bizleri de onun ümmeti kıldı.  Peygamberimizi örnek almaya bu gün her şeyden daha çok ihtiyacımız var. Onun güzel ahlakını, adaletini, hoşgörüsünü, merhametini, hayatımızın her alanında uygulamamız gerekiyor. Bu vesile ile Peygamberimizin ticaretle ilgili şu sözlerini hatırlatmak isterim;’ Dürüst ve güvenilir tüccar, Ahirette, Peygamberler, Sıddıklar ve Şehitlerle  beraber olacaktır. Ey tüccar topluluğu şeytan ve günah satışta beraber bulunurlar, öyleyse sizde alışverişe sadaka ve zekat karıştırarak, onlardan korunmaya çalışınız.’ Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Aleminin mübarek Mevlit Kandili’ni kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

Cumhuriyet Bayramı ile ilgili olarak da bir mesaj yayınlayan Gözütok, “  Ciddi bir mücadele sonrasında elde ettiğimiz bağımsızlığımızın, ‘millet kendi kendini yönetmeye layıktır ‘anlayışıyla pekiştiği gün olan Cumhuriyetin ilanının 97. Yıl dönümünü kutluyorum. 97 yılda Ekonomimizi güçlendirmeliyiz, Yerli Malı politikalarımızı geliştirmeliyiz, dışa bağımlılığımızı azaltmalıyız. Faize dayalı değil, üretime dayalı bir ekonomik model geliştirmeliyiz. Zira Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi, ‘  Ekonomik kalkınma, Türkiye’nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir.  Tam bağımsızlık, ancak mali bağımsızlık ile mümkündür. Bir devletin maliyesi bağımsızlıktan yoksun olunca, o devletin bütün hayat ışıklarında bağımsızlık felç olur.”  Ancak bu şekilde tam bağımsız olabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramını kutluyor, tüm şehitlerimizi, gazilerimiz Rahmet ve Minnetle anıyorum.” Dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.