GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 05 Şubat 2022 23:00 Haber Girişi : 05 Şubat 2022 13:31

TÜCCAR CAN DERDİNDE ETSO SRİ LANKA

TÜCCAR CAN DERDİNDE ETSO SRİ LANKA
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Sri Lanka tanıtım günleri...

Pandemi sonrasında ekonomide yaşanan dalgalanmalar, Erzurum'da ticaretle uğraşan, tüccari, esnafı perişan etmişken, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Sri Lanka etkinliği eleştirilere sebep oldu. Erzurum'da ticaretle uğraşanlar, " Köy yanar, deli taranır" diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

 

 

 

Ekonomik sorunların en yoğun hissedildiği şu günlerde, üyelerinin haklarını korumak, sorunlarını gündeme taşımak için var olan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, bankalardaki kredi oranlarının düşmemesini, çekini ödeyemeyen tüccarin hapis cezası yatmaması gerektiğini, Vergi affını, ödenemez duruma gelen elektrik, doğal gaz faturalarını, Akaryakıt zammını gündeme getirmek yerine, Ticaret ve Sanayi Odasında yaptığı Sri Lanka etkinliği Erzurum'da ticaretle uğraşanların tepkisine neden oldu. Tüccarlar, " Bu kadar olmaz. Her şey yolundaymış gibi, bütün sıkıntılarımız bitmiş gibi, Sri Lanka tanıtım günleri yapıyoruz. Neymiş efendim Ticaret Odası Başkanı Lütfü Yücelik'in oğlu, Fatih Yücelik, Sri Lanka'nın fahri konsolosuymuş. Bilsordlarda ilanlar veriyoruz. Başkan yücelik bir kerede o bilbordlardan tüccarın sıkıntıları ile ilgili bir şey yayınla. 'Elektrik Doğalgaz zamları geri alınsın' de, 'Tüccara sicil affı' iste, Bankalarda ki kredi faizleri düşsün diye ilan ver. Ama nerde o günler. 'Köy yanar deli taranır' derler. bizim sıkıntılarımızı bu şehirde STK'lar dile getirmeyecekse kim getirecek." diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

 

 

 

ETSO'nun basına serviz ettiği Sri Lanka haberi şöyle; 

 

 

Sri Lanka tanıtım günleri Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) hizmet binasında başladı.

 

 

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Fatih Yücelik, Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti bağımsızlığının 74’üncü yıldönümünü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

 

 


Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Fatih Yücelik, iki ülke ve insanları arasındaki dostluğun, her geçen gün daha da fazla önem taşıdığını belirterek, “Bu vesileyle; dost ve kardeş ülke Sri Lanka’nın özgürlüğünü ve bağımsızlığını kutluyor, dostluğumuzu korumaya ve güçlendirmeye olan bağlılığımızı yineliyoruz. Erzurum’da düzenlediğimiz Sri Lanka Tanıtım Günleri ve kutlama mesajlı reklam panolarıyla iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmeyi amaçladık” dedi.

 

 


Sri Lanka Tanıtım Günleri, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) hizmet binası giriş salonunda bir hafta boyunca devam edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erzurum 06 Şubat 2022 09:34

    Borç yüzünden kendini asan oldu. Üye başı bin TL toplansaydı bu üzücü olay olmazdı.. Bu göç veren şehirde bence hiç bir sivil toplum örgütü işini tam olarak yapmıyor... Tabiki en başta.. ETSO..... Geçmiştekiler hiçbir şey yapmadı..gelecek olanda yapmaz... Ah alıyorsunuz.. Başkanlar.