SPOR Haber Girişi : 12 Mart 2021 15:20

TRABZONSPOR'LA SEKİZİNCİ RANDEVU

TRABZONSPOR'LA SEKİZİNCİ RANDEVU
B.B. Erzurumspor Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor'u konuk edecek. Trabzonspor ile 8. kez karşılacak olan Erzurumspor'da bu maç adeta final niteliği taşıyor.

B.B. Erzurumspor Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor'u konuk edecek. Trabzonspor ile 8. kez karşılacak olan Erzurumspor'da bu maç adeta final niteliği  taşıyor. 

 

 

Pazar günü saat 16:00'da Kazım Karabekir Statında Trabzonspor'u ağırlayacak Olan Mavi Beyazlı ekipte tek hedef üç puan. Üst üste aldığı başarısız sonuçlarla ligin 19. sırasında yer alan Erzurumspor sahadan galip ayrılarak, üç puanı hanesine yazdırıp, küme düşme hattından uzaklaşmak istiyor. Oynadığı son Göztepe maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Manuel da Costa ve sarıkart cezalısı Johanna Omolo bu önemli maçta forma giyemeyecek. 

 

 

Daha önce 7 kez karşılaştığı Trabzon ekibine karşı galip gelemeyen Erzurumspor, 6 maçtan mağlup, bir maçtan da beraberlik ile ayrıldı. Trabzonspor Erzurum kalesini bu maçlarda 20 kez havalandırırken, Erzurumspor bu maçlardan ancak 2 gol

çıkarabildi. 

 

 

BB Erzurumspor'un Süper Lig'de boy gösterdiği her iki sezonda da karşılaştığı takımlar arasında gol atamadığı tek rakibi Trabzonspor .

 

 

2020/21 Süper Lig sezonunda iç sahada en az galibiyet alan  ve sahasında toplam 10 puan kazanan BB Erzurumspor, kendi sahasında 1 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. 

 

 

Deplasmanda oynadığı son beş Süper Lig maçını kazanan Trabzonspor, üst üste altı dış saha galibiyetini en son 2003/04'te Ziya Doğan yönetiminde almıştı. 

 

 

Süper Lig'de şampiyonluk yaşamış takımlara rakip olduğu son dokuz maçın sekizini kaybeden BB Erzurumspor, tek galibiyetini gol yemediği tek karşılaşmada Bursaspor'dan mayıs 2019'da aldı. 

 

 

Trabzonspor son idmanında, Sakatlığı bulunan Abdulkadir Ömür çalışmada yer almazken Trondsen ise takımdan ayrı olarak saha çalışmalarına başladı. Sakatlığı nedeniyle Alanyaspor maçında dinlendirilen Djaniny ise takımdan ayrı olarak  çalışmada yer aldı. Trabzonspor'un muhtemel maç kadrosu şöyle; Ugurcan Çakır, Marlon,Hosseini, Edgar Le, Serkan Asan, Berat Özdemir, Levis Baker, Anastasios Bakasetas Nwakame, Caleb Ekuban, Djaniny. 

 

 

Erzurumspor'da Omolo ve Manuel da Costa kart cezaları nedeniyle forma giyemeyecek. Bu arada sakatlığı devam eden Ricardo Comes de bu zorlu doksan dakikada forma giyemeyecek futbolcular. Trabzonspor karşısına çıkacak muhtemel maç kadrosu ise şöyle;  Jakup Szumski, Leo Scwechlen, Tekkeiu, Butco, Berkdich, Petrus Bumal, Obertan, Emrah Başsan, Aatıf Chahechouhe, Cenk Ahmet, Moestafa El Kabir. 

 

 

Erzurumspor son dört maçından sadece 1 puan çıkarabildi. Mavibeyaslı ekip 26 puanla ligin 19. sırasında yer alıyor. 

 

 

Trabzonspor son dört maçında 2 galibiyet ve iki mağlubiyet alarak 6 puan toplayabildi. Trabzon ikibi 51 puanla ligin 4. sırasında yer alıyor. 

 

 

Pazar günü saat 16:00'da Kazım Karabekir stadında  gerçekleştirilecek olan maçta Ali Palabıyık düdük çalacak. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.