GÜNDEM Haber Girişi : 15 Şubat 2023 20:32

TPF afet bölgesinde

TPF afet bölgesinde

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün ve yönetim kurulu üyeleri, deprem bölgesine giderek, depremzedelerin ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla saha çalışması başlattı. TPF Başkanı Düzgün, "Kızılay ve AFAD ile koordineli bir şekilde sürdürdüğümüz yardımlarımıza devam edeceğiz. Sahada tespit ettiğimiz ve edeceğimiz ihtiyaçlara yönelik bölgeye yardımlarımızı artırarak deam edeceğiz" dedi.     


Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve devamında 7.6 büyüklüğünde meydana gelen, özellikle çevre illerde hissedilen deprem sonrasında harekete geçen ve bugüne kadar 200'ü aşkın TIR'ı afet bölgesine gönderen TPF yönetimi, afet bölgesinde incelemelerde bulunmaya başladı. 

Gaziantep, Adana, K. Maraş ve Hatay'da incelemelerde bulunduklarını, Adıyaman'a yarın geçeceklerini ifade eden TPF Başkanı Ömer Düzgün, depremden etkilenen şehirlerde yerel zincirlerin Valilikler, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Muhtarlar, AFAD ve Kızılay koordinasyonuyla bölgelerdeki dağıtım merkezlerine acil ihtiyaç malzemelerinin taşımaya devam edeceklerini söyledi.

 

"200 TIR MALZEME GÖNDERİLDİ"

Yaşanan deprem felaketinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirten TPF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, bugüne kadar 200'ü aşkın TIR ile yardım malzemelerini bölgeye taşıdıklarına dikkat çekti. Afet bölgesinde ihtiyaçların belirlenmesi amacıyla TPF yönetimiyle birlikte saha çalışması yapmak amacıyla afet bölgesine geldiklerini ifade eden Düzgün, “Yaşanan deprem felaketi sonrasında 14 Perakende Derneğimiz ile bölgedeki yetkililerden gelen bilgiler ışığında ilk günden bugüne kadar temel gıda ürünleri, çocuk bezi, çocuk maması, eldiven, bere, battaniyeden oluşan acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan 200'ü aşkın TIR'ı bölgeye sevk ettik. Depremden etkilenen şehirlerdeki Valilikler, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Muhtarlıklar, AFAD ve Kızılay koordinasyonuyla dağıtım merkezlerine temel gıda ürünleri, çocuk bezi, çocuk maması, eldiven, bere, battaniyeden oluşan acil ihtiyaç malzemelerini taşıdık. Şimdi de sahada hem bizim tespitlerimiz hem de illerimizin yöneticileri, AFAD ve Kızılay ile yaptığımız görüşmeler neticesinde tespit ettiğimiz malzemeleri süratle bölgeye sevk etmeye başlayacağız. Acil ihtiyaç malzemelerinin haricinde yerel zincirler olarak kendi içimizde nakdi yardım kampanyası başlattık. İhtiyaç doğrultusunda desteğimizi sürdüreceğiz, elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu vesileyle Göçük altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını diliyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.