EKONOMİ Haber Girişi : 06 Ekim 2023 18:45

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın çağrısına, Düzgün destek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın çağrısına, Düzgün destek
Dayanıklı tüketim ürünleri, temizlik ürünleri ve mutfak araç gereçleri gibi ürünlerde aralık ayı sonuna kadar zam yapIlmayacak.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın çağrısına, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün destek verdi. TPF olarak karar aldıklarını ve Dayanıklı tüketim ürünleri, temizlik ürünleri ve mutfak araç gereçleri gibi ürünlerde aralık ayı sonuna kadar zam yapmama kararı aldıklarını duyurdu. 

 

 

 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın "100. yılda büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden bekliyoruz" çağrısına anında karşılık veren Türkiye Perakendeciler Federasyonu, tüketiciye müjde niteliğinde bir açıklama yaptı. Destek çağrısına cevap veren Başkan Düzgün, " İndirim kampanyalarımız hali hazırda devam ediyor. Ayrıca dayanıklı tüketim ürünleri, temizlik ürünleri ve mutfak araç gereçleri gibi ürünlerde aralık ayı sonuna kadar zam yapmama kararı aldık." dedi. 

 

 

Türkiye genelindeki 14 perakende derneğinin çatı kuruluşu olan ve  5 bin 500 şube ve 100 binin üzerinde çalışanıyla Türkiye'nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşlarından biri olan Türkiye Perakendeciler Federasyonunun her zaman üzerine düşen yükümlülüğü yerine getirdiğine dikkat çeken TPF Başkanı Ömer Düzgün, " Zincir marketlerimiz her gün yüzlerce farklı ürün grubunda yaptıkları indirim kampanyaları ile enflasyonla mücadele destek veriyor. Bu indirim kampanyaları devam edecek." dedi. 

 

 

Dünyanın ekonomik bir buhrandan geçtiğine dikkat çeken Düzgün, Ülkeninde bu olumsuz durumdan etkilendoiğini belirterek, " Millet olarak zor bir zamandan geçiyoruz, Herkesin taşın altına elini koyması lazım. Enflasyonun düşüşüne katkı sağlamak için zincir marketlerimizin her halkasının elini taşın altına koyacağından hiç bir şüphem yok. Buradan bir çağrıda da ben bulunmak istiyorum, Özellikle yerel üreticilerimize; Lütfen, Bizlere zamlı ürün ve liste göndermeyin. Zor bir ekonomik süreçten geçiyoruz. Ancak tek yürek hareket edersek bu sürecin üstesinden gelebilir, enflasyonun düşüşüne katkı sunabiliriz. Tabii ki enflasyonun düşüşü sadece market raflarındaki fiyatlara bağlı değil. Gıda dışı tüm perakende sektörlerinin de buna katkı sunması gerekiyor. Yerel zincirler olarak biz üzerimize düşeni yapmaya, vatandaşlarımızın bütçesini destekleyecek çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.