TEKMAN'DA DİYALİZ MAKİNESİ YOKMUŞ...

Dün akşam İYİ Parti İl Başkanı Sayın Melih Kırkpınar beyefendiyi Erk Haber Tv'de dikkatlice izledim. Tabi değindiği bir çok konu var. Ama dinlerken şunu fatkettim, hani her zaman diyoruz ya "Yurttaşın sorunlarını dinleyen bunu çözmek için ses olan bu yarışı kazanır" işte tam onu gördüm.

 

 

 

Program'da her ne kadar Rize'de yaşanan olaylar açılsa da, verdiği kısa ve net cevaplar takdire şayan. O provokatif saldırıya muhatap olup bu denli sakin kalabilmek büyük sabır işi. Tabi bu provokasyonu Rize halkının teveccühü ve misafirperliği gölgede bıraktı.

 

 

 

 

Neyse gelelim dikkatimi çeken konulara. İlçe gezilerinde önemli bilgiler verdi. Tekman olayı mesela. Oradaki ziyaretinde bir şey dile getirdi. Hemen hemen hepimizin ilk kez duyduğu bir şey. 13 diyaliz hastamız var orada ve diyaliz makinası yok. Ambülans ile haftanın iki günü Hınıs'a gidiyorlar. Bu çok önemli kıymetli okurlarım. Düşünün sağlık sistemimiz dünyanın en iyisi diye diye başımıza çalıyorlar. Eskiden hastahanelerde insanlar sıralarda bekliyordu diye örnek veriyorlar. Şimdi ise evde bekliyor insanlar ama tabi meselemiz bu değil. Düşünsenize orada bir ilçemizde diyaliz makinası yok. Kim bilir araştırınca kaç tane çıkacak. Yazık değil mi bu insanlara.

 

 

 

 

Başka bir mesele Tekman köylerinde yarım gün su akan köyler var. Hani şahlanıyoruz ya hani hızımız alamayıp Uzay'a çıkıyoruz ya, sormazlar mı adama? Sen önce yurttaşa su götür sonra bakarız Uzay'a Mars'a. Karaçoban'da sadece iki saat su akan yerler olduğunu da daha önce tespit etmiştim.

 

 

 

 

Dikkatimi çeken başka şey ise. Vatandaşımız 3 çeyrek bozmak için şehre iniyor. Orada bir kuyumcu var ve bozamıyor. Esnafın hali bu. Çiftçinin durumu da malum. Tabi bunda kuraklığın etkisi var. Ama daha önce bir yazımda bunun çok ucuz maliyetle çözümü olduğunu yazmıştım. Kanal İstanbul gibi bir projeye ısrar edeceğinize şu sorunları çözseniz ya! İnsanımızın çılgınlıklara ayıracak vakti de nakti de yok. Zaten programda, usta gazeteci Sayın Sinan Özçaylak bunla ilgili şeyleri ziyadesiyle açıkladı.

 

 

 

 

Ben buradan Sayın Melih Kırkpınar beyefendi ve Muhalefetin kıymetli tüm il başkanlarına teşekkür ederim. Bizim insanımız yapılan hiçbir iyiliği unutmaz. Sizin bu çabalarınızı yazmak benim görevim. Buradan tekrar tekrar sesleniyorum; parti çizgisi, ideolojisi ve fikirleri ne olursa olsun. Sizleri takip edip dile getireceğim. Tabi Vatan'ın ve Yurttaş'ın menfaati ve iyiliğine olduğu müddetçe.

Bilgiyle kalın...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.