GÜNDEM Haber Girişi : 23 Nisan 2020 15:51

TBMM'YE ANLAMLI HEDİYE

TBMM'YE ANLAMLI HEDİYE
BİOKİM Teknik Sistemler ve HEDLAB firmasının ortaklaşa ürettiği sağlık çalışanlarını virüslerden koruyan steril traj kabini,100 Kuruluş Yıldönümü hediyesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisine kuruldu.
Hedlab firması tarafından tasarlanıp  üretilen tamamen yerli ve milli bir ürün olan, sağlık çalışanlarını hasta ile temastan koruyan steril tiraj kabinini Hedlab ve Biokim Teknik Sistemler Firmaları Gazi Meclisin 100. Kuruluş yılında meclisimize hediye etti. 







Konu ile ilgili bir açıklama yapan BİOKİM Yönetim Kurulu Başkanı Haktan Ömeroğlu, " Yaşadığımız bu süreçte ne yapabiliriz üzerinde çalışıyoruz. Sıkıntılı dönemlerden geçtiğimiz şu günlerde herkesin taşın altına elini koyması bilinciyle hareket ediyoruz. Bu anlamda Hedlab firmasının tasarladığı tamamen yerli ve milli bir ürün olan steril tiraj kabini ürettik. Hedlab firmasının tasarlayıp ürettiği steril triaj kabini ; doktor ile hastayı temas kurmadan karşı karşıya getiriyor , doktorun bulunduğu alanda pozitif basınç, hastanın bulunduğu alanda negatif basınç var, dolayısıyla hasta tarafından doktor tarafına her hangi bir bulaşma meydana gelmiyor , ayrıca ortamda bulunan uv sterilizasyon sayesinde ortam sürekli steril tutuluyor. Tamamen yerli ve milli üretim olan bu cihazı Hedlab ve Biokim firmaları olarak meclisimize hediye ettik. Hayırlı olsun"dedi. 






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.