EKONOMİ Haber Girişi : 13 Mart 2024 12:08

TBMM'de emeklilik yasası ile ilgili yeni düzenlemeler getirilmesi gündemde.

TBMM'de emeklilik yasası ile ilgili yeni düzenlemeler getirilmesi gündemde.
ağ-Kur'luya Erken Emeklilik Yolu Açılacak mı?

TBMM'de önümüzdeki dönemde emeklilik yasası ile çok önemli düzenlemeler gündeme gelecek. Milyonlarca Bağ-Kur'luya da erken emekliliğin yolunun açılması bekleniyor.

 

 

 

Bağ-Kur'lulara 5 yıl erken emeklilik imkanı sunulacak.

Bağkur'luya 5 yıl kazanç 

8 Eylül 1999 öncesinde Bağ-Kur emeklilik şartları kadınlar için 7200 gün erkekler için ise 9.000 gün olarak uygulanıyor. Sonraki dönemde ise hem kadınlar hem erkekler için 9 bin gün olarak uygulanmaya başlandı. Getirilecek düzenleme ile 9 bin gün olan prim ödeme gün sayısı 1.800 gün (5 yıl) azaltılarak 7.200'e düşürülecek. Böylece 2008 sonrası SSK'lılarda olan 7.200 gün şartıyla eşitlenecek.

 

 

 

Düzenleme ilk etapta basit usulde vergilendirilen esnaf odalarına kayıtlı küçük esnaf için geçerli olacak. Böylece kuaför, terzi, bakkal, berber gibi küçük esnaf ve sanatkarlar için emeklilikte prim şartı 7.200 gün olarak uygulanacak. Yasal düzenleme sırasında bu kapsamın genişletilmesi de gündemde. Bu gerçekleşirse tüm Bağ-Kur'lular yararlanacak.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.