ASAYİŞ Haber Girişi : 16 Ocak 2021 15:03

TARIM MÜDÜRLÜĞÜNDEN GECE YARISI OPERASYONU

TARIM MÜDÜRLÜĞÜNDEN GECE YARISI OPERASYONU
13.600 KG ÜRÜNE EL KONULDU

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinden gece yarısı operasyonu. Vatandaşa, Bal ve Pekmez yerine glikoz şurubu yedirme hazırlığında olan bir firmaya gece yarısı operasyon düzenlendi. Firmanın deposunda tonlarca, pekmez izlenimi veren meyveli şekerli şurup, pekmez şurubu, aroma vericiler veya bal eklenerek bal aromalı şurup, çam aromalı şurup, ballı şurup ele geçirildi...  

 

 

 

 

Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle; Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından halkımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla gıda denetim faaliyetleri aralıksız yürütülmektedir. Denetimlerde gıda maddeleri üretim, satış ve toplu tüketim yerlerlerinde asgari teknik ve hijyenik şartları, gıda maddelerinin tavsiye edilen tüketim tarihleri, gıda maddelerinin içerik bakımından Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği uygunluğu kontrol edilmektedir.

 

 

 

19 Şubat 2020 tarihinde yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ile pekmez olmadığı halde pekmez izlenimi veren meyveli şekerli şurup, pekmez şurubu, aroma vericiler veya bal eklenerek bal aromalı şurup, çam aromalı şurup, ballı şurup ve benzer isimlerle bal veya pekmez izlenimi veren ürünlerin üretimi yasaklanmıştır.

 

 

 

Gıda denetimleri kapsamında 14.01.2021 tarihinde KOM Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Amirliği ile birlikte İlimizde faaliyet gösteren bir işletmeye yapılan denetimde; pekmez olmadığı halde pekmez izlenimi veren 5.558 kg Dut Aromalı Şurup, bal olmadığı halde bal izlenimi veren 3.248 kg Çam Aromalı Şurup ve 4.796 kg Bal Aromalı Şurup olmak üzere toplam 13.602 ton ürünün üretilerek satışa hazır halde depolandığı tespit edilmiştir. Ürünlere 5996 sayılı kanun kapsamında gerekli İdari Yaptırımlar yapmak üzere el konularak Yedi Emine alınmıştır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Aysel Ferahköse 17 Ocak 2021 14:02

    Allah tan korkmayan her şey yapar.Bunlar haramı mubah görüyorlar. Cehennemi hiç düşünmüyorlar. İyiki cehennem var .Rabbim sana şükürler olsun.

  • fatih erkal 16 Ocak 2021 20:20

    firmayı ifşa edin millet bilinçlensin

  • Ahmet Aksakal 16 Ocak 2021 17:36

    Firmaların lütfen isimlerini yayınlayın,aksi halde vatandaş aldanmaya devam edecektir.