SPOR Haber Girişi : 03 Mart 2023 16:00

Stadyumda "maç oynanamaz" kararı!

Stadyumda
Depremlerde hasar gören Erzurum Kazımkarabekir Stadyumu'nda yapılan ön incelemeler sonucunda "maç oynanamaz" kararı çıktı.

 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat günü meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerde hasar gören Erzurum Kazımkarabekir Stadyumu'nda yapılan ön incelemeler sonucunda hasar tespit çalışmaları tamamlanana kadar "maç oynanamaz" kararı verildi. Karar Erzurumspor FK'ya tebliğ edildi. Mavi Beyazlılar, "ne yapacağız" diye TFF'ye resmi yazıyla sordu ve "Kendinize stat bulun" cevabı aldı. 

 

 

 

 

Tüm Türkiye'yi derinden sarsan ve 45 bin insanımızın hayatını kaybettiği, onbinlerce kişinin de yaralandığı "asrın felaketi" Erzurum'da da hissedilmişti. Yaşanan sarsıntı esnasında taşıyıcı sistemleri 1968 yılında yapılan ve sonrasında 1997 ve 2010 yıllarında kapsamlı tadilat geçiren Kazım Karabekir Stadyumu'nda da hasara neden olmuştu. 

 

 

 

 

Hasarın bildirildiği Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü "yıkım" ön raporu verirken, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü süratli bir şekilde hem bakanlığa hem de genel müdürlüğe durumu iletti. 

 

 

 

 

Bakanlığa özel hizmet veren bir şirketin mühendisleri stadyumda inceleme yaptı ve "maç oynanamaz" raporu verdi. Nihayi rapor için de Spor Bakanlığı'nın mühendislerinin önümüzdeki hafta Erzurum'a geleceği öğrenildi. 

 

 

 

 

Stadyum ile ilgili son rapor öncesinde Erzurumspor FK'ya resmi yazı gönderen Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, "Hasar tespit çalışmaları devam ettiği için" Keçigörengücü maçının Kazım Karabekir Stadyumu'nda oynanmasının mümkün olmadığını bildirdi. Erzurumspor FK ise Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi yazıyla müracaat ederek, nasıl bir yol izleneceğini sordu. TFF'den gelen cevap yazısında, Keçiörengücü maçı için kulüpten stat bulması istendi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.