SİYASET Haber Girişi : 13 Nisan 2023 10:06

SOSYAL POLİTİKALARIN ÖNCÜ İSMİ ERZURUM’DAN ADAY

SOSYAL POLİTİKALARIN ÖNCÜ İSMİ ERZURUM’DAN ADAY
AK Parti ikinci sıra milletvekili adayı Avukat Fatma Öncü’nün hayatı tam bir başarı hikayesi. 

Fatma ÖNCÜ, 19 Şubat 1976 tarihinde Erzurum İspir ilçesinde doğmuş. Küçük yaşta geçirdiği bir kaza sonrasında, tedavisi için aile İzmir’e göç etmiş. Kaza sonrası elinin parmaklarını kaybeden Fatma Öncü’nün en büyük destekçisi ailesi olmuş.

 

 

İlk ve ortaöğretimini İzmir’de tamamlamış.  Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Öncü, ayrıca psikoloji eğitimi de almış. Uluslararası düzeyde petrol üretimi yapan yabancı bir firmada uzun yıllar çalışıp genç yaşına rağmen emekli olmuş. ÖNCÜ, iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.

 

 

Aktif siyaset hayatına 2011 yılında AK Parti Diyarbakır 9. Sıra Milletvekili Adayı olarak başlayan ÖNCÜ, daha sonra AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi olarak çalışmış. Ankara’da serbest avukat olarak çalışmakta olan ÖNCÜ, evli ve iki çocuk annesidir.  2018 yılında ise Ankara milletvekili adayı olmuş. ÖNCÜ daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı olarak görev almış. Ülkenin sosyal politikalarının planlanması ve gerçekleştirilmesi noktasında, özellikle engelli bireylerle ilgili politikalarda soyadı gibi öncülük etmiş bir isim.

 

 

Bu görevi yürütürken istifa ederek, memleketi Erzurum’dan 28. Dönem milletvekili adayı oldu.  Aynı zamanda Ankara’da serbest avukat olarak çalışan ÖNCÜ, evli ve iki çocuk annesi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.