GÜNDEM Haber Girişi : 29 Haziran 2022 15:32

SORUN SADECE ATLAMA KULELERİ DEĞİL Kİ

SORUN SADECE ATLAMA KULELERİ DEĞİL Kİ
Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş'in açıklamalarından iktidar da muhalefette nasibini aldı.

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Atlama kulelerinde yaşanan göçükle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Can Eş, “ Sorun sadece atlama kuleleri değil, 2011’de yapılan bütün tesisler tel tel dökülüyor. Üniversiteler Arası Kış Oyunları için, 700 milyon lira para harcandı, Erzurum’a ne katma değer sağlandı çıkıp açıklasınlar” dedi.

 

 

 

 

Can Eş yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Erzurum’un kurtuluş projesi olarak açıklanmıştı. Erzurum Turizm ve kış sporları merkezi olacaktı. Tüm dünyadan sporcular, turistler şehre gelip, katma değer sağlayacaktı. Erzurum uçacaktı. Tanınmaz hale gelecekti. Anlatılan böyleydi. 2011 Yılında Erzurum’da yapılan Üniversiteler Arası Kış oyunları için, iktidar bu propagandayı yapıyordu. Hatta ileri de gittiler, Erzurum Kış olimpiyatlarına aday olacak, ilerde kış olimpiyatları Erzurum’da yapılacak bile dediler.

 

 

 

 

Ne oldu oyunlar yapılıp bitti. Sonrasında ne Erzurum Kış sporları merkezi oldu, Nede anlatıldığı gibi Turizm gelirleri arttı. Yapılan tesisler tel tel dökülüyor. Çoğu atıl durumda.

 

 

 

2011 Kış Oyunları için devletin kasasından, Doların 1.50 TL olduğu dönemde yaklaşık 700 milyon lira para çıktı. Bu günkü kurla bir hesaplayın bakın kaç lira ediyor. Kalem kalem sıralarım;

Konaklı: Alp disiplini yarışları yapılacak. 82 milyon lira harcandı.
Palandöken: Snowboard yarışları yapılacak. 45.1 milyon liraya mal oldu.
Kandilli: Biathlon ve kayaklı koşu yapılacak. 19.1 milyon lira gitti.
Buz sporları tesisi: Buz hokeyi, buz pateni ve curling için düzenlendi. 49.1 milyon lirayı buldu.
Kayakla atlama tesisleri: Kayakla atlama, nordic olacak. 57.1 milyon lira harcandı.
Cemal Gürsel Salonu: Açılış-kapanış törenleri olacak. 26.2 milyon lira gitti.
Oyunlar köyü: Sporcular ve delegasyon konaklayacak. 51.3 milyon liraya mal oldu.

 

 

Daha sayayım mı?

 

Peki gidip Konaklı tesislerinin halini gördünüz mü? Yada Buz Hokeyi, Curling, Buz Pateni salonları ne halde biliyor musunuz? Atlama kuleleri malum, iki kez yıkıldı. Cemal Gürsel stadyumuna gidip bir bakın, Türkiye’nin belki de en köhne stadyumu. Oyunlar köyü, Üniversiteli öğrencilere yurt olmaktan öteye gitmedi.  

 

 

700 Milyon liraya dönemin şartlarında Erzurum’u yıkar, yeniden inşa ederdiniz. Ama yapmadınız? Sloganlarla bir şehri kandırıp, hayak kırıklığına sebep oldunuz, devletin milyonlarca lirasını heba ederek.

 

 

Şimdi muhalefet partileri yıkılan atlama kulesi önünde açıklama yapıyorlar. Her zaman olduğu gibi ayrıntı da takılıp kalmışlar, Büyük resimden kimse bahsetmiyor. 2011 yılından bu güne bu şehirde muhalefette olanlar, bu güne kadar neden bu meseleyi gündeme getirmediniz? Masallarla uyutulan, hayalleri yıkılan, Erzurum Halkını neden uyandırmadınız. Bu işte iktidarın olduğu kadar sizin de vebaliniz var.

 

 

Üzerinden tam 11 yıl geçmiş. Tam 11 koca yıl. Neredeydiniz. Vekilleriniz vardı, bir tane soru önergesi verdiniz mi? Devletin milyonlarca lirası heba olurken hesap sordunuz mu? Beyler uyanın da balığa gidelim.” Dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cemal velioğlu 29 Haziran 2022 16:37

    evet haklısınız sayın başkan. o vekillerden bir ve Cumhurbaşkanı adayı da sizin genel başkanınızdı neden dile getirmedi..