SİYASET Haber Girişi : 30 Ocak 2023 14:20

SİZ NE YAPACAKSINIZ DİYENLERE CEVAP NİTELİĞİNDE METİN

SİZ NE YAPACAKSINIZ DİYENLERE CEVAP NİTELİĞİNDE METİN
CHP'li Serhat Can Eş, Millet İttifakı'nın Ortak Politikalar Mutabakat Metninin tarihi bir metin olduğuna dikkat çekerek, "Siz iktidar olduğunuzda ne yapacaksınız?" sorusuna verilen cevap olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'nun katkılarıyla muhalefette sağlanan birlikteliğin önemine vurgu yapan CHP'li Serhat Can Eş,  Bu birlikteliğin en önemli meyvesinin bu gün açıklanan mutabakat metni olduğunu ifade etti. 

 

 

 

9 ana başlıkta 2 binin üzerinde yeni düzenlemeyi içeren mutabakat metninin tarihi bir metin olduğunu vurgulayan Serhat Can Eş, " İktidar, bize soruyor, siz geldiğinde ne yapacaksınız diye, işte bu soruya cevabımız bu mutabakat metnidir" dedi. 

 

 

 

 

Can Eş sözlerini şöyle sürdürdü; " Hukuk Adalet ve Yargı, Kamu Yönetimi, Yolsuzlukla Mücadele, Şeffaflık ve Denetim, Ekonomi, Finans ve İstihdam, Bilim, AR-GE, Yenilikçilik, Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm, Sektörel Politikaları, Eğitim ve Öğretim, Sosyal Politikalar, Dış Politika, Savunma, Güvenlik ve Göç Politikaları, gibi sosyal yaşamın hemen her noktasında yeni düzenlemeler getiren mutabakat metni, seçim bildirgesi niteliği taşımaktadır. bu güne kadar bu kadar kamsamlı bir seçim bildirgesi hiç açıklanmadı. Bu gün hepimiz tarihi bir ana tanıklık ettik. Gördük ki Millet ittifakı, ülkede herkesin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdüğü ve sosyal refah standartlarına ulaştığı, kadınların, çocukların, gençlerin ve tüm vatandaşların geleceğe umutla baktığı, toplumsal barış ve huzurun tesis edildiği mutlu bir Türkiye haline getirmek için neler yapacağını tek tek sıraladı. 

 

 

 

 

Seçim sabahı, Özel yetkili mahkemelere son verilen, Anayasa Mahkemesi üyeliklerine hülle yoluyla atama yapılmasını önleyen, seçim barajının yüzde 3'e düştüğü, basın özgürlüğünü teminat altına alındığı, kamu yönetiminide eşitlik, tarafsızlık, liyakat ilkelerine göre yeniden düzenlendiği, bir Türkiye'ye uyanacağız. 

 

 

 

 

Seçim sabahı, hayat pahalılığının sonlanacağı, çetelere aktarılan paraların vatandaşın cebine gireceği, kişi başı milli geliri beş yılda iki katına çıkacağı, ilk etapta, 5 milyon yeni istihdamın olacağı ve yoksulluğun kader olmaktan çıkacağı bir Türkiye'ye uyanacağız.

 

 

 

 

Bu seçim beyannamesi, umutsuzların umudu, olacak Türkiyeyi ikinci yüzyılında daha demokratik, daha özgürlükçü, daha müreffeh yarınlara taşıyacak." dedi. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.