SİYASET Haber Girişi : 28 Mayıs 2022 16:50

SİZ KİM OLUYORSUNUZ?

SİZ KİM OLUYORSUNUZ?
CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Son günlerde gündeme gelen ve bazı sanatçılarında dillendirdiği “ Seçimlerde Z Kuşağı oy kullanmasın” ifadelerine sert tepki gösterdi.

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Son günlerde gündeme gelen ve bazı sanatçılarında dillendirdiği “ Seçimlerde Z Kuşağı oy kullanmasın” ifadelerine sert tepki gösterdi. Dülger, “ Ülkenin banisi, kurduğu cumhuriyeti gençlere emanet etmişken, siz kim oluyorsunuz?”  dedi.

 

 

 

 

 

2023 seçimleri öncesinde özellikle iktidar kanadına yakın isimlerin tartışmaya açtığı “ Seçimlerde Z Kuşağı oy kullanmasın” şeklindeki ifadelere sert tepki gösteren Erzurum CHP İl Başkanı Suat Dülger, “ Gençlerden bu kadar korkmayın!” dedi.

 

 

 

 

Dülger yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “ Haddinizi bilin! Ülkenin banisi, kurduğu cumhuriyeti gençlere emanet etmişken, siz kim oluyorsunuz ki bu konuyu tartışmaya açıyorsunuz. Bu ülkenin gerçek sahibi gençlerdir. Neymiş efendim, gençler geçmişi bilmiyormuş(!) Herkesi kendiniz gibi cahil mi zannediyorsunuz? Günümüz Türkiye’sinde gençler bilgiye son derece kolay ulaşıyor. Geçmişi de biliyor, geleceği de tahmin edebiliyor. Gençler sizin gibi, saraylarda, villalarda, köşklerde oturup, kendi yaşam tarzı dışında kimseyi görmeyen insanlar değil. İliklerine kadar bu ülkenin şartlarını yaşıyorlar. Öğrenimi için gittiği şehirde yurt bulamıyor, eve çıkacak ekonomik gelire sahip değil. Üniversiteden güç konuşlarda mezun olup, sınava giriyor. Yüksek puan almasına rağmen, mülakatlarda sırf siz yandaşlarınızı alacaksınız diye eleniyor. İş bulamıyor iş! Evlenemiyor, yuva kuramıyor. Onların hayallerini ellerinden aldınız. Şimdi de oy kullanma hakkını mı ellerinden alacaksınız? Bu kadar mı korkuyorsunuz gençlerden. Evet korkmalısınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi emanet ettiği gençler, sizin saltanatınıza son verecek. O gençler ülkenin daha demokratik, laik ve hukuk devleti olabilmesi için, özgürlüklerin yaşatılması için sandığa gidecek, oyunu kullanacak ve meşru yoldan sizin layüsel uygulamalarınıza, bir son verecek. Bu ülkenin umudu gençlerdir.” dedi .

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.