SIRAT KÖPRÜSÜ

BB Erzurumspor’da sezon başı başlayan hatalar zinciri sonuncunda Süper Lig’den tekrar düşme üzüntüsü yaşanıyor...

 

 

Bir kulüp bir yıl arayla çıkıp düşüyorsa burada sistemsel hataların olduğu aşikar.

 

Sezon başı dönemin kulüp başkanı Huseyin Üneş’in kurmuş olduğu zayıf kadro ve teknik direktör tercihleri bugünlere zemin hazırladı.

 

Ancak ligde bir çok takımın vasatın altında olması devre arası yapılacak takviyelerle Mavi Beyazlı ekibe ligde kalma şansı doğursada, yeni yönetim daha doğrusu idareten gelen yönetim bu şansı değerlendiremediği gibi süreci daha da kötü yöneterek;

 

2 Başkan, 5 teknik direktör ve onlarca transfer, el birliğiyle Erzurum şehrini küme düşürdüler.

 

BB Erzurumspor’da hataları bir köşe yazısı değil, bir kitap yazsak azdır.

 

O yüzden bu kısmı kısa tutup geçelim bundan sonrasına...

 

BB Erzurumspor geliri olmayan bir lige düştü. Artık herşey daha zor olacak... Kulübün borcu diğer takımlara nazaran az da olsa ciddi anlamda bir yük var.

 

BB Erzurumspor’da sadece bu sezon başı olması gereken para minimum  30-40 milyon civarındayken bu paranın yüzde onu bile garanti edilmeden kulüp başkanlığı bence büyük hayal...

 

Aday ismi söz konusu değil.

 

Siz hem ciddi bir para vermeyeceğim, hemde Büyükşehir Belediyesinden bağımsız olacağım derseniz;

 

ister efsane futbolcu olun ister futbolun profesörü olun, kulübe bugünlerini aratır ve maalesef eski Erzurumsporumuzun yanına gönderirsiniz.

 

Endüstriyel futbolda para olmadan olmaz! Para, lobi ve futbol aklı bir araya gelirse başarı zaten kendiliğinden ortaya çıkar.

 

Naçizane fikrim şu yönde;

 

BB Erzurumspor yönetimi yapacağı basın toplasında “ Şu kadar parayı garanti eden buyursun aday olsun” diyerek adaylık için ismi geçenlere hodri meydan demelidir.

 

Ona göre kendine güvenen gelir aday olur, belirli bir teminat karşılığında alır yönetir... En azından şartları bilerek geldiği için de geçmişten dert yanmaz.

 

Aday çıkmadığı takdirde ise artık bütün polemiklere ve isimlere sünger çekilmiş olur. 

 

Ancak bu şekilde devam ettiği sürece her mağlubiyet sonrası taraftar haklı olarak mevcut yönetimi suçlayıp, kamuoyunda bazı isimler doğal olarak ön plana çıkaracaktır. Bu da şehir ve takım bütünleşmesine engel olur.

 

BB Erzurumspor’da  10 gün içersinde ki  verilecek karar,  belki de Erzurumda ki futbolun 10 yıllık geleceğine yön verecek.

 

O yüzden bir an önce yol haritasının belirlenerek, Erzurum  futbolunun bu sırat köprüsünden geçmesi lazım...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.