Seviniyoruz ama neye?

Evet Erzurumspor’dan bahsediyorum.

Ligde kalabildik diye sevindik,son maçta küme düşmedik diye sosyal medyayı yıktık. Şampiyonluklar yaşamış bir takım olarak,küme düşmediğimiz için sevinmek inanın beni derinden yaralıyor. 

Neden bu durumdayız,ne hatalar yaptık diye sorgulamamız gerekirken yine klavyelerin başına geçtik,sanki şampiyon  olmuşcasına sevinç haykırışları yapıyoruz. 

Bizim şehrimiz bir spor şehridir. Bizim şehrimiz Erzurumspor ile  yatan Erzurumspor ile kalkan,cefakar ve o derece futbol sevdalısı vatandaşlardan oluşan kadim bir şehirdir. 

Bildiğiniz üzere Türkiye, hatta Avrupa’nın en donanımlı, kaliteli ve birçok spor kulübünün tercih ettiği yüksek irtifa kamp merkezine sahibiz. Sıcak yaz günlerinde iklimden dolayı hem kaliteli antrenman geçirmek için ,hemde yüksek irtifanın fizyolojik etkilerinden faydalana bilmek için birçok spor kulübü şehrimizi tercih ediyor. 

1900-2000 rakım arası uluslararası standartlara sahip birçok çim sahamız, şehrin muhtelif yerlerinde bir çok antrenman sahalarımız mevcut. Fakat ne yazık ki müsabaka yapacağımız bir stadyumumuz yok. 
Var olan ve devamlı tadilatlar ile ayakta tutulmaya çalışılan stadyumumuz ne yazık ki depreme dayanıksız raporu almış ve maçlarımız farklı illerde oynanmıştır.

Fizyolojik olarak adaptasyon sağladığımız ve  bu yüzden gelen misafir takımlara göre avantaj sağladığımız kendi sahamızda oynayamadığımız için takımımız bu kötü sonuçları almış ve ne yazık ki küme düşmediğimiz için bizleri sevinme durumuna getirmiştir. 

Erzurum cumhuriyet tarihindeki en büyük spor yatırımlarını 2011 üniversiteler arası dünya kış oyunları zamanında almıştır. O tarihlerde çokça dile getirilen yeni stadyum,tadilat ve süslemeler yapılarak açılış seremonisine hazır hale getirildi. Hatta şehrimizin hava koşullarından dolayı yerden ısıtma sistemi yapıldı ve açılış törenleri hazırlıkları çerçevesinde sahanın üzerinde iş makinaları çalıştığı için açılış seremonisi sonrası  çalışamaz hale getirildi.   

2011 Kış oyunları sürecinde büyük bütçeler ile yapılmış spor tesislerinin şu anki durumu da vatandaşlarımız tarafından malumdur. Bu konuya sonraki yazılarımda değineceğim. 

Şehrimiz her daim iktidar partisine ve sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz destek vermiştir. Son 20 yılda en çok iktidar partisi ve onların ittifak yaptığı parti milletvekillerini seçmiş ve parlementoya yollamıştır. 
İnanın Erzurum Halkı siyasilerinizden çok şey istemiyor aslında,ülkemizin dört bir köşesine yapılan yeni,modern stadyumlardan bir tanede Erzurum’a istiyor. 
Sizce Erzurum bunu haketmiyor mu?

Değerli milletvekillerimizden ve bürokratlarımızdan isteğimiz,yap boz tahtasına dönen ve milyonlarca para harcanarak tadilat yapılan ve gelinen bu noktada depreme dayanıksız raporu verilen eski stadyumu yıkıp, Erzurum’un hakettiği son teknoloji,modern,yeni bir stadyum istiyoruz.
Siyasilerimizin “gereği yapılacak” söylemlerini bir kenera bırakıp artık icraat yapmaları gerektiği kanaatindeyim. 

Öyle ki ; Erzurum ve Dadaşların İktidar partilerine vermiş olduğu destekten dolayı bunu çok önceden hakettiğini düşünüyor ve  en kısa sürede yeni stadyumumuzun yapılmasını temenni ediyorum.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.