GÜNDEM Haber Girişi : 23 Temmuz 2022 18:25

Serhat Can Eş'ten 23 Temmuz mesajı...

Serhat Can Eş'ten 23 Temmuz mesajı...
Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhatcan Eş 23 Temmuz Erzurum kongresinin 103. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yayınladı.

ERZURUMEKSPRES - Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhatcan Eş 23 Temmuz Erzurum kongresinin 103. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yayınladı. Yaptığı açıklamada destanlar şehri Erzurum’un şanlı kurtuluş mücadelemizin de ruhunu dirilttiğini vurguladı. 

 

 

 

Açıklamasının devamında Eş, “Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Kadim Şehrimiz kurtuluş mücadelemizin ruhunun dirildiği yerdir. Kongrede alınan kararlar ile işgal kuvvetleri daha mücadele başlamadan yenileceklerini anlamış ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü önlemek için bir çok yola başvurmuşlardır. Erzurum halkı tüm olumsuzluk ve tüm yokluklara rağmen Gazi paşa ve kurtuluş mücadelesine sahip çıkmış kurtuluş savaşımızın ateşini fitillemiştir. Umutsuzluk içinde mücadele eden bir milletin umudu olan 23 Temmuz 1919 kongresi tarihte eşi benzeri olmayan bir destanın başladığı yerdir. Bu derin duygu ve düşünceler içinde Gazi paşa ve silah arkadaşı ecdadımızın nur içinde uyumasını yüce Allah’tan temenni ediyorum. Bir daha böyle günlerin yaşanmaması için tüm halkımızı birlik ve beraberliğe davet ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.