SİYASET Haber Girişi : 11 Mayıs 2023 18:04

SERHAT CAN EŞ, TARİHDEKİ EN YÜKSEK ENFLASYONLA KARŞI KARŞIYAYIZ

SERHAT CAN EŞ, TARİHDEKİ EN YÜKSEK ENFLASYONLA KARŞI KARŞIYAYIZ
CHP Erzurum Milletvekili adayı Serhat Can Eş, Hükumetin dövizin önlenemez yükselişini engellemek için para bastığını belirterek, bunun örtülü devalüasyon olduğunu söyledi.

CHP Erzurum Milletvekili adayı Serhat Can Eş, vatandaşın gerçek gündeminin ekonomi olduğuna dikkat çekerek, " Bu beceriksiz hükumet ekonomik sıkıntıların karşsına ' vatan, millet, beka,bayrak' diyerek siyaset yapıyor. Değerleri ekonomik sıkıntıların karşısına koymak istiyorlar. Bu değerler ortak değerlerimiz. Hiç kismenin bu değerlerle bir sıkıntısı olmaz, olamaz. Vatandaşın sıkıntısı ekonomik kriz." dedi.  

 

 

 

 

Beceriksizliklerini, kamüfle etme adına Hükumetin komik duruma düştüğünÜ iddia eden Can Eş, " Vatandaşı vatan, millet beka diyerek korkutuyorlar. Bitirdiklerini iddia ettikleri terörü dillerinden düşürmüyorlar. Bakın AKP'nin genel başkanından şöyle bir söz duydunuz mu? ' Enflasyonun belini kırdık, tek haneli rakamlara indirdik, Türk lirasının değerini artırdık, vatandaşın refah içinde yaşamasını sağladık.' Duymazsınız duyamazsınız." dedi. 

 

 

 

 

AKP İktidarın ilk yıllarında yaşanan ekonomik istikrarın, Ecevit Hükumetinin ekonomi politkalarını devam ettirmesinden kaynaklandığını ifade eden CHP Erzurum Milletvekili Serhat Can Eş, " Bakın bu gün tedavüldeki en büyük para 200 TL, bir kilo et almıyor et. Şimdi kalkmış biz ülkeyi nereden nereye getirdik diyorlar. Hemen Söyleyeyim. 200 TL Tedavüle çıktığında tam 134 Dolar ediyordu. şimdi ise sadece 9 Dolar ediyor. Ey Türkiyeyi uçurduk diyenler size soruyorum. her 200 TL'de kaybettiğimiz 125 Dolar nerede? Cevap veremezsiniz. Çünkü siz Enflasyonla mücadele etmeyi paradan sıfır atmak zannediyorsunuz." dedi. 

 

 

 

 

Erzurum gibi hayvancılığın merkezi olan bir şehirde vatandaşın ucuz et alabılmek için saatlerce kuyrukta beklediğini hatırlatan Serhat Can Eş, " İstiyorlar ki bu görüntüleri kimse görmesin, istiyorlar ki bunları konuşmayalım. Biz vatandaş patates, soğan, et süt yiyemiyor diyoruz, artan kiralardan bahsediyoruz, vatandaşın ev alması hayal oldu diyoruz. Onlar, yol yaptık, hava alanı yaptık. diyor. 

 

 

 

 

Biz babalar çocuklarına harçlık veremiyor, gençler umutlarını kesmiş ülkeyi terk ediyor, çiftçi üretimi bıraktı, bölgesel kalkınmışlık farkları arttı, Eğitimde geriledik diyoruz. Onlar Saray yaptık, itibardan tasarruf olmaz diyorlar. 

 

 

 

 

Vatandaşı kandırdığınız, aldattığınız, korkuttuğunuz, sindirdiğiniz yeter. 14 Mayısta korkutuğunu zannettiğiniz, aldatıp uyuttuğunuzu zannettiğiniz, Saltanatınız sürsün diye etrafınızdaki çetelere yağdırırken, cebinden çaldığınız bu vatandaş, size öyle bir ders verecek ki göreceğiz." dedi.   

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.