SİYASET Haber Girişi : 16 Mayıs 2022 09:28

SERHAT CAN EŞ, ÇIKARTIN ARTIK ŞU YASAYI !

SERHAT CAN EŞ, ÇIKARTIN ARTIK ŞU YASAYI !
Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can EŞ, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yaptığı açıklamasında; “ EYT’lilerin hak gaspını her platformda gündeme getireceğiz” dedi.

Serhat Can Eş şunları söyledi; “ Mevcut iktidar bu ülkede yaşanan her sorunu görmezden geldiği gibi Emeklilikte Yaşa takılanları da görmezden geliyor. Sayıları milyonları bulan bu yurttaşlarımız, ne ulufe istiyor, ne de avanta. 25 yıl çalışıp, gününü doldurmuş bu insanlar alınlarının terini, emeklerinin karşılığını istiyor. Bu hakkı gasp edemezsiniz, insanların bu haklı taleplerini görmezden gelemezsiniz. Çıkartın artık şu yasayı! İnsanların sabrını sınamayın.

 

 

 

 

 

Emeklilikte yaş düzenlemesi neden yapıldı, insanlara bunu nasıl sundular; daha uzun süre çalışanlar, emekli olduklarında yatırdıkları primler fazla olduğundan, daha yüksek emekli maaşı alıp, refah içinde yaşayacaktı. Peki ne oldu? Bu gün gelinen noktada emekli maaşı ortalaması asgari ücretin bile altında. Yaşlısını, emeklisini refah içerisinde yaşatamayan bir devlet olabilir mi? İktidarın da muhalefetinin de vebalidir bu durum.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya beşten büyüktür diyerek siyaset yapıyor. Birilerinin kendisine Türkiye’nin de beşten büyük olduğunu hatırlatması gerekiyor. Türkiye’de sadece sizin etrafınızdaki beş müteahhitten ibaret değil. Bu ülkede yaşayan ve sorunları olan emekliler var, iş bulamayan gençler var, BAĞKUR’unu ödeyemeyen esnaflar var, tarlasını ekemeyen çiftçiler var. İyi eğitim alamayan çocuklar var. Çocuğuna harçlık veremeyen babalar var, şiddet mağduru olan kadınlar var. Sayın Erdoğan inanın bana Türkiye’de beşten büyük. Artık etrafınızı saran ve padişahım çok yaşa diyenlerin ötesine bakın. Görün bu insanların mağduriyetini, verin haklarını…” dedi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.