SİYASET Haber Girişi : 24 Ekim 2022 13:25

SERHAT CAN EŞ, ÇALIŞAN YOKSULLARIN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

SERHAT CAN EŞ, ÇALIŞAN YOKSULLARIN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
CHP’li Serhat Can Eş, yaptığı yazılı açıklamada, 20 yıllık AK Parti iktidarının, ülkede çalışan yoksullar oluşturduğunu belirterek, “ Ne yazık ki çalışan yoksulların sayısı her geçen gün artıyor.” dedi.

AK Parti iktidarı döneminde vatandaşların küresel kapitalizmi iliklerine kadar hissettiğini  iddia eden Serhat Can Eş,  “ Geçmişte yoksulluk, çalışmamayla anılıyordu, bu gün geldiğimiz noktada çalışanlar da artık yoksulluk sınırının çok altında ücret alıyor.” dedi.        

 

 

 

 

Can Eş şunları söyledi; “ Çalışma ile maddi yoksulluktan kurtulma olanağı ülkemizde artık mümkün değil. Çalışmanın insan hayatına  kattığı değer en alt seviyede.  Kapitalist değerlerle ülkeyi yöneten iktidar,  günümüzde çalışmak isteyen yüzlerce gence iş olanağı sağlayamadığı gibi çalışanların emeklerinin de hakkını vermekten kaçınan bir tavır sergiliyor. Günümüzün esnek çalışma koşullarında güvencesiz bir şekilde çalışan ve çoğunlukla alt ve alt-orta sınıflarda yer alanlar yoksullaşma riskiyle daha fazla yüzleşmekte. Artık orta sınıf dediğimiz memurlar, öğretmenler, işçiler, meslek sahipleri de çalışan yoksullar olarak değerlendirilmekte. Çalıştıkları halde,  yeme, içme, barınma, giyinme, sosyalleşme gibi temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelen yurttaşın gelecekle ilgili umutları da her geçen gün tükenmekte. Türkiye’nin en önemli sorunu mutlak yoksullukla yüzleşen yurttaşların sayısının her geçen gün artmasıdır. İnsanları yardıma muhtaç bir hale getiren bu iktidar, yaptığı yardımların çokluğuyla övünmekte, bunu başarı sayacak kadar, topluma yabancılaşmış bir tavır sergilemekte. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 2023 sonrasında en fazla mücadele edeceğimiz konu artan yoksulluk olacak. Halkçı politikalarla, gelir seviyesini artırmak  için, büyük sermaye guruplarının emeği sömüren taleplerine değil, vatandaşın sesine kulak vererek siyaset yapacağız.” dedi.   

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.