SİYASET Haber Girişi : 29 Nisan 2023 16:01

ŞENKAYA EVLADINI BAĞRINA BASTI

ŞENKAYA EVLADINI BAĞRINA BASTI
CHP Erzurum Milletvekili adayı Serhat Can Eş'e, doğduğu topraklarla sevgi seli.

CHP Erzurum Milletvekili adayı Serhat Can Eş, seçim çalışmaları kapsamında doğup büyüdüğü Şenkaya ilçesine gitti. İl Yöneticisi Ekrem Ekmekçi ve Partililerle birlikte Şenkaya'da seçim çalışması yapan Serhat Can Eş' ilgi yoğundu. 

 

 

 

Esnaf ziyaretleri yapan, ve kahve toplantılarına katılan Serhat Can Eş, ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, " Şenkaya Erzurum'un en güzel ilçelerinden biri. Doğal güzellikleriyle, zenginlikleriyle bu gün hak ettiği yerde değil. Şehre uzak oluşu nedeniyle belkide hep yok sayılmış, görmezden gelinmiş bir yer. Hükumete verdiği desteğin karşılığını 21, yıldır alamamış. Hala bazı köylerinde okul sorunu, içme suyu sorunu yaşanıyor. 

 

 

 

 

 

Erzurum denince alka gelen doğal güzelliklerin başında Toptum şelalesi geliyor. Şenkaya'nın Kaynak Köyündeki Şirvaz Çağlayanı, düzenli su düşüşüne sahip en yüksek eğim kırıklarından biri olmasına rağmen kaç kişi tarafından biliniyor? Elimizdeki doğal güzelliklerin kıymetini bilmiyoruz. 21 yıllık iktidar döneminde, Şenkaya Erzurum'un önemli turizm ilçelerinden biri olmalıydı. Turizmden yeterli kaynağı almalıydı. Yine bu çağlayanımızın hemen yakınlarında kayaların üzerinde M.Ö. 3- 5’nci Yüzyıl’a ait olduğu düşünülen tasvirler  var. Bunlarla ilgili ne yapıldı? Üniversiteyle iletişime geçip, konunun araştırılmasını istemek çok mu zor? 

 

 

 

 

 

 

Yine Şenkaya-Bardız Florası var. Öyle ki; çiçek sayısı, florası çok zengin bir bölgeden bahsediyoruz, o kadar zengin ki Anzer balıyla yarışabilecek durumdalar. Ne kadar faydalanabiliyoruz. Belediyenin koyduğu üç bey kovan ötesi, ötesi yok. Üretilen az miktardaki balı da Başkan sırf görüntü olsun diye, Saray'a Cumhurbaşkanına gönderiyor. 

 

 

 

 

 

 

Ben bu topraklarda doğup büyümüş birisiyim, çocukluğumda Şenkaya ilçesi önemli ticaretin yapıldığı bir yerdi. Şenkaya eski günlerini arar duruma gelmiş. Bunun karşılığını da 14 mayısta sandıkta verecektir. Söz veriyoruz, Şenkaya'da hakkını alacak." dedi. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.